Opastus näyttelytiloissa. Opas puhumassa edustalla ja viisi museovierasta oppaan takana kuuntelemassa.
Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Ryhmille

Suunnitteletko vierailua Ateneumiin porukalla? Syvennä vierailua näyttelyyn tilaamalla opastettu kierros tai näyttelyintro – ja saa taiteesta enemmän irti! Täältä löydät myös muita vinkkejä vierailuun ryhmän kanssa.

Ilmoita omatoimisesta ryhmästä

Ateneum on suljettuna yleisöltä ilmanvaihtoremontin vuoksi 28. maaliskuuta 2022 alkaen. Museo avautuu uudelleen alkuvuodesta 2023. Lue lisää

Jos tulette isommalla porukalla, ilmoitattehan tulostanne etukäteen Ateneumin neuvontaan ainfo@ateneum.fi. Näin voimme varmistaa, että vierailunne sujuu mahdollisimman joustavasti.

Tarkistattehan myös museon poikkeavat aukioloajat.

Ja muista ryhmäalennus!

Jos ryhmässänne on vähintään kymmenen maksavaa henkilöä, ja ryhmänjohtaja maksaa kaikkien liput, saatte lipuista ryhmäalennuksen. Katso tiedot muista mahdollisista alennuksista.

Vinkkejä vierailuun

Haluamme, että vierailusi sekä innostaa että rentouttaa. Näillä muutamalla vinkillä se onnistuu. Museon henkilökunta on sinua varten – kysy rohkeasti, jos jokin askarruttaa!

Usein kysyttyä

Kouluille

Olemme koonneet koululaisille ja opettajille kokonaan oman paketin museovierailuun liittyen.

Kurkkaa vinkit kouluille

Opastetut kierrokset ja näyttelyintrot

Ateneum on suljettuna yleisöltä ilmanvaihtoremontin vuoksi 28. maaliskuuta 2022 alkaen. Museo avautuu uudelleen alkuvuodesta 2023. Lue lisää

Syvennä vierailua näyttelyyn tilaamalla opastettu kierros tai näyttelyintro – ja saa taiteesta enemmän irti!  

Opastetulla kierroksella voit syventyä oman ryhmäsi kanssa kokoelmanäyttelyyn tai vaihtuvaan näyttelyyn. Lisäksi tarjolla on etäopastuksia ja Ateneum-salissa pidettäviä näyttelyintroja.

Tiedustelut ja varaukset
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)
myynti@kansallisgalleria.fi

Syvenny Ateneumin taiteeseen myös remontin aikana

Etäopastus: Taiteilijoiden matkassa

Etäopastuksella tutustutaan Ateneumin taidekokoelman keskeisiin teoksiin sekä taiteilijoihin, jotka opiskelun tai työskentelyn takia lähtivät matkaan niin kotimaahan kuin ulkomaille jo yli sata vuotta sitten. Matkanteko oli tuolloin hidasta, ja etäopastuksellakin ehditään tutustua teoksiin rauhallisesti, pintaa syvemmältä. Missä Helene Schjerfbeck tekikään Toipilas-teoksensa? Entä miten valmistui Albert Edelfeltin ihailtu maalaus?

Opastus ei kierrä näyttelysaleissa, vaan opas esittelee teemoja ja teoksia kuvaesityksen avulla. Opastuksen lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä.

Opastus ohjataan osallistujille Teams-alustan kautta. Teams-sovellus tulee ladata mobiililaitteilla, tietokoneella voi liittyä myös verkkoselaimen kautta. Voitte osallistua opastukselle ryhmänä tai omilta päätteiltänne käsin toimittamamme linkin kautta.

Etäopastukselle osallistujan verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys. Etäopastusta ei saa taltioida.

Opastuskielet: suomi ja englanti
Hinta: alkaen 95 €/20 hlö, koulut 70 €/25 hlö
Ryhmäkoko:
Max. 150 hlö
Kesto: 45 min

Uutisia Ateneumista?

Pysy ajan tasalla Ateneumin näyttelyistä, tapahtumista, palveluista ja muista ajankohtaisista asioista! Voit valita lomaketta täyttäessäsi, mistä sisällöistämme olet kiinnostunut. Lähetämme uutiskirjeen kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje