Opastus näyttelytiloissa. Opas puhumassa edustalla ja viisi museovierasta oppaan takana kuuntelemassa.
Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Ryhmille

Suunnitteletko vierailua Ateneumiin porukalla? Syvennä vierailua näyttelyyn tilaamalla opastettu kierros tai näyttelyintro – ja saa taiteesta enemmän irti! Täältä löydät myös muita vinkkejä vierailuun ryhmän kanssa.

Ilmoita omatoimisesta ryhmästä

Jos tulette isommalla porukalla, ilmoitattehan tulostanne etukäteen Ateneumin neuvontaan ainfo@ateneum.fi. Näin voimme varmistaa, että vierailunne sujuu mahdollisimman joustavasti.

Tarkistattehan myös museon poikkeavat aukioloajat.

Ja muista ryhmäalennus!

Jos ryhmässänne on vähintään kymmenen maksavaa henkilöä, ja ryhmänjohtaja maksaa kaikkien liput, saatte lipuista ryhmäalennuksen. Katso tiedot muista mahdollisista alennuksista.

Vinkkejä vierailuun

Haluamme, että vierailusi sekä innostaa että rentouttaa. Näillä muutamalla vinkillä se onnistuu. Museon henkilökunta on sinua varten – kysy rohkeasti, jos jokin askarruttaa!

Usein kysyttyä

Kouluille

Olemme koonneet koululaisille ja opettajille kokonaan oman paketin museovierailuun liittyen.

Kurkkaa vinkit kouluille

Opastetut kierrokset ja näyttelyintrot

Syvennä vierailua näyttelyyn tilaamalla opastettu kierros tai näyttelyintro – ja saa taiteesta enemmän irti!  

Opastetulla kierroksella voit syventyä oman ryhmäsi kanssa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn tai vaihtuvaan näyttelyyn. Lisäksi tarjolla on etäopastuksia ja Ateneum-salissa pidettäviä näyttelyintroja.

Tiedustelut ja varaukset
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)
myynti@kansallisgalleria.fi

Suomen taiteen tarina

Kokoelmanäyttely

Tutustu näyttelyyn

Opastettu kierros: Suomen taiteen tarina

Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyn kiertävä perusopastus. Ryhmä tutustuu taidemuseon käsitteeseen ja suomalaisen taide-elämän ja taiteen vaiheisiin Ateneumin taidekokoelmaa esittelevässä näyttelyssä. Opastus risteilee historian ja kuvakulttuurin muutoksissa yli sadan vuoden matkalla.

Rajoitukset voivat vaikuttaa saatavuuteen sekä ryhmäkokoihin.

Opastuskielet: suomi, selkosuomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska, italia ja kiina
Hinta: 95 € + pääsyliput
Ryhmäkoko: opastukset 1–20 hlö
Kesto: noin 1 h

Näyttelyintro: Suomen taiteen tarina

Yleisöjohdanto Tove Jansson -näyttelyyn 2014.

Näyttelyintrolla opas johdattaa kävijät Suomen taiteen tarinan maailmaan runsaan kuvaesityksen kautta. Suositulla näyttelyintrolla istut mukavasti Ateneum-salin rauhassa ja intron jälkeen voit tutustua näyttelyyn omaan tahtiisi.  Katso esittelyvideo näyttelyintrosta

Ryhmä tutustuu taidemuseon käsitteeseen ja suomalaisen taide-elämän ja taiteen vaiheisiin Ateneumin taidekokoelman kautta.

Rajoitukset voivat vaikuttaa saatavuuteen sekä ryhmäkokoihin.

Opastuskielet: suomi, selkosuomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska ja italia
Hinta: 5 € / hlö + pääsyliput
Ryhmäkoko: 10 – 134 hlö
Kesto: 30-40 min

Teethän varauksen neljä viikkoa ennen ajankohtaa.

Etäopastus: Taiteilijoiden matkassa

Etäopastuksella tutustutaan Ateneumin taidekokoelman keskeisiin teoksiin sekä taiteilijoihin, jotka opiskelun tai työskentelyn takia lähtivät matkaan niin kotimaahan kuin ulkomaille jo yli sata vuotta sitten. Matkanteko oli tuolloin hidasta, ja etäopastuksellakin ehditään tutustua teoksiin rauhallisesti, pintaa syvemmältä. Missä Helene Schjerfbeck tekikään Toipilas-teoksensa? Entä miten valmistui Albert Edelfeltin ihailtu maalaus?

Opastus ei kierrä näyttelysaleissa, vaan opas esittelee teemoja ja teoksia kuvaesityksen avulla. Opastuksen lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä.

Opastus ohjataan osallistujille Teams-alustan kautta. Teams-sovellus tulee ladata mobiililaitteilla, tietokoneella voi liittyä myös verkkoselaimen kautta. Voitte osallistua opastukselle ryhmänä tai omilta päätteiltänne käsin toimittamamme linkin kautta.

Etäopastukselle osallistujan verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys. Etäopastusta ei saa taltioida.

Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti
Hinta: alkaen 95 €/20 hlö, koulut 70 €
Ryhmäkoko:
Max. 150 hlö
Kesto: 45 min

Ateneumin helmiä -kierros

Hugo Simberg: Haavoittunut enkeli, 1903. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kok. Ahlström. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

Klassikoilla herkutteleva reilun puolen tunnin opastus Suomen taiteeseen. Hyväntuulisella ja keskustelevalla opastuksella tutustutaan Ateneumiin, Suomen taiteeseen ja sen rakkaimpiin ja tärkeimpiin teoksiin.

Rajoitukset voivat vaikuttaa saatavuuteen sekä ryhmäkokoihin.

Opastuskielet: suomi selkosuomi, ja englanti
Hinta: 95 € + pääsyliput
Ryhmäkoko: opastukset 1–20 hlö
Kesto: 30 min

Lasten kanssa

Aikamatkalla – näyttelyintro lapsille

Aikamatkalla – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu näyttelyintro avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn.

Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien. Kaikki mukavasti Ateneum-salissa istuen! Intron jälkeen voitte lähteä näyttelykierrokselle omaan tahtiin.

Rajoitukset voivat vaikuttaa saatavuuteen sekä ryhmäkokoihin.

Katso esittelyvideo näyttelyintrosta

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä
Hinta: 5 €/hlö + pääsyliput
päiväkodit ja koulut 55 € / luokka
Ryhmäkoko: 10-134 hlö
Kesto: 20 min

Teethän varauksen neljä viikkoa ennen ajankohtaa.

Tulossa: Moderni nainen ja Vuoropuhelua

10.2.–27.3.2022

Tutustu Moderni nainen -näyttelyyn

Tutustu Vuoropuhelua-näyttelyyn

Opastettu kierros: Moderni nainen ja Vuoropuhelua

Millaiset ovat olleet naisen mahdollisuudet luoda uraa taiteilijana Suomessa? Entä naiseus ja taiteilijuus tänään – miten ne sopivat yhteen? Tervetuloa syventymään näihin kysymyksiin näyttelyiden yhteisellä opastetulla kierroksella.

Moderni nainen tarkastelee suomalaisten naistaiteilijoiden roolia ja asemaa 1900-luvun modernismin vuosikymmeninä. Vuoropuhelua pohjautuu valokuvataiteilijoiden Elina Brotherus (s. 1972) ja Hannele Rantala (s. 1952) pitkään ystävyyteen ja sen aikana käytyihin keskusteluihin taiteesta. Molempien näyttelyiden teemat nivoutuvat keskusteluun sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja naisen mahdollisuuksista valintoihin.

Rajoitukset voivat vaikuttaa saatavuuteen sekä ryhmäkokoihin.

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä
Hinta: 95 € + pääsyliput
Ryhmäkoko: 1-20 hlö
Kesto: noin 1 h

Etäopastus: Moderni nainen

Moderni nainen tarkastelee naistaiteilijoiden roolia ja asemaa 1900-luvun modernismin vuosikymmeninä. Millaiset ovat olleet naisen mahdollisuudet luoda uraa taiteilijana Suomessa? Pohdimme naisen roolia ja esitystapoja niin kuvan tekijänä kuin kuvauksen kohteena. Teemat nivoutuvat edelleen ajankohtaiseen ja tärkeään keskusteluun naisen asemasta ja mahdollisuuksista.

Opastus ei kierrä näyttelysaleissa, vaan opas esittelee teemoja ja teoksia kuvaesityksen avulla. Opastuksen lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä.

Opastus ohjataan Teams-alustan kautta. Voitte osallistua etäopastukselle ryhmänä tai omilta päätteiltänne toimittamamme linkin kautta.

Teams-sovellus tulee ladata mobiililaitteilla, tietokoneella voi liittyä myös verkkoselaimen kautta. Selainta käytettäessä suosittelemme Chromea tai Edgeä päivitettynä uusimpaan versioon. Etäopastukselle osallistuessa verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys. Etäopastusta ei saa taltioida.

Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti
Hinta:
alkaen 95 €/20 hlö, koulut 70 €
Ryhmäkoko:
Max. 150 hlö
Kesto:
45 min

Oma tilaisuus Ateneumissa

Tilavuokraus

Järjestä tilaisuutesi Ateneumin taidemuseossa kansallisaarteiden keskellä. Ateneumin historiallinen rakennus tarjoaa ainutlaatuiset puitteet tilaisuuteesi. Tilamme soveltuvat pienistä aamiaiskokouksista seminaareihin, juhliin ja virkistyspäiviin. Päivänne ohjelman täydentää inspiroiva Taidehetki, mukaan tempaava näyttelyopastus tai vaikkapa taidepaja.

Tilojen vuokraus Kansallisgallerian museoissa on keskeytetty toistaiseksi pandemia- ja remonttitilanteiden vuoksi. Mahdollisuuteen järjestää vuokratilaisuuksia museoissa palataan alkuvuonna 2022.

Tiedustelut ja varaukset
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)
myynti@kansallisgalleria.fi