Reissuvihko

« Takaisin

Ateneumin ystävät vieraili Turun taidemuseossa

Eero Järnefeltin Kaski / Raatajat rahanalaiset (1893) lähti kiertueelle hieman Toipilasta myöhemmin ja pääsi ensimmäiseksi esille Turun taidemuseoon. Teos on nähtävillä Turussa 11. kesäkuuta asti. Ateneumin ystävät ry vieraili toukokuussa Paimion parantolassa, Aboa Vetus & Ars Nova -museossa sekä Turun taidemuseossa – ja Kasken moikkaaminen oli tietenkin ohjelmassa!

Turun taidemuseossa Kaski on esillä yläkerran aulassa osana näyttelyä Toteutuneita unelmia ja toteutumattomia, joka esittelee museon ensimmäisen johtajan Victor Westerholmin aikana vuosina 1891–1919 hankittuja teoksia. Näyttelyssä Kasken voi nähdä Turkuun hankittujen Järnefeltien ja muiden aikalaisteosten seurassa. Kaksi näyttelyssä esillä olevaa Eero Järnefeltin talvimaisemaa on myös maalattu samana vuonna kuin Kaski.

Monet Turun taidemuseon nykyiset klassikkoteokset on hankittu kokoelmaan juuri Victor Westerholmin johtajakaudella. Westerholm myötävaikutti muun muassa siihen, että museon kokoelmaa kartutettiin usealla Helene Schjerfbeckin teoksella aikana, jona taiteilijan modernistista ilmaisua ei vielä arvostettu.

Ateneumin ystävät pääsivät tutustumaan näyttelyyn Toteutuneita unelmia ja toteutumattomia näyttelyn kuraattori, amanuenssi Christian Hoffmannin johdolla. Hoffmann kertoi myös Eero Järnefeltin Isäntä ja rengit -teoksesta, joka on maalattu samana vuonna 1893 kuin Kaski. Lisäksi matkalla käytiin opastetulla kierroksella Paimion parantolassa sekä Aboa Vetus & Ars Nova -museon Kokoelman tekijät -näyttelyssä.

Ateneumin ystävät Turun taidemuseossa toukokuussa 2017.

Ateneumin ystävät Turun taidemuseossa toukokuussa 2017.

Instagram

Tilaa Ateneumin blogit

Lisää alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi ja saat Ateneumin kuukausittaisen Kuukauden vieraan ja Museonjohtajan blogin suoraan sähköpostiisi.

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 15 €
Alennettu pääsymaksu 13 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 14 €

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Alennukset ja maksutavat
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki 0294 500 401 ainfo@ateneum.fi

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 0294 500 434.

Kansallisgallerian verkkokauppa
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita.

Lisää Ateneum Bistrosta