Tilattavat opastukset ja näyttelyintrot

Syvennä vierailua näyttelyyn tilaamalla opastus tai näyttelyintro – ja saa taiteesta enemmän irti! Tutustu monipuoliseen valikoimaamme.

Opasvaraukset numerosta 0294 500 500 (ma–pe klo 10-14) tai varaukset@kansallisgalleria.fi. Voit myös lähettää opastustiedustelulomakkeen. Varaattehan opastuksen viimeistään viikkoa ennen toivomaanne ajankohtaa.

Opastuksella kierretään oppaan kanssa näyttelysaleissa muun yleisön joukossa. Opas kertoo valittujen teosten kautta syventäviä tietoja näyttelystä. Oppaat kertovat ja keskustelevat kuvataiteesta ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Näyttelyintrossa istutte mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista. Introon sisältyy kuvaesitys. Intron jälkeen voitte tutustua näyttelyyn omaan tahtiinne.

Ateneumissa saavat opastaa ainoastaan museon valtuuttamat ja kouluttamat oppaat. Poikkeuksena koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.

14.6.–6.10.2019

Hiljainen kauneus – Pohjoismaiden ja Itä-Aasian yhteys

Aimo Kanerva: Talvimaisema Otalammelta, 1951–1952. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen

Hiljainen kauneus -opastus

Pohjoismaiden ja Itä-Aasian taidetta yhdistävät ajatus arjen kauneudesta ja yhteys luontoon. Näyttely esittelee rinnakkain kuvataidetta, keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja arkkitehtuuria suomalaisista, ruotsalaisista, tanskalaisista ja japanilaisista kokoelmista. Opastus on koko näyttelyä avaava kierros. Hiljaisuus-teeman mukaisesti opastus rohkaisee taiteen katsomiseen ja syventymiseen.

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska ja italia
Hinta: Arkisin 89 € + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: 1 – 25 hlö
Kesto: n. 1 h

Varaa opastus
Pintaa syvemmälle -opastuksella käytettäviä keraamisia esineitä. Kuva: Eeva Suorlahti.

Pintaa syvemmälle -opastus 

Pohjoismaiden ja Itä-Aasian taidetta yhdistävät ajatus arjen kauneudesta ja yhteys luontoon. Pintaa syvemmälle -opastus on pienelle ryhmälle suunnattu erityiskierros Hiljainen kauneus -näyttelyyn. Sen aikana korostuu rauhoittuminen muutaman valitun teoksen äärelle – hyväksyvä läsnäolo, ajan antaminen taiteelle ja avautuminen teosten vaikutukselle. Keskustelu taiteen äärellä tapahtuu vuorovaikutteisesti oppaan johdolla. Taiteen materiaalisuus koetaan myös tuntoaistin kautta pienten keraamisten esineiden avulla. Esineet on toteuttanut Aalto-yliopiston muotoilun opiskelijat.

Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti.
Hinta: Arkisin 89 € + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: 1 – 15 hlö
Kesto: n. 1 h

Varaa opastus