Tilattavat opastukset ja johdannot

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Tilattavilla opastuksilla ja johdannoilla saat taiteesta enemmän irti. Katso myös uusi Akseli Gallen-Kallela -teemaopastus ja Skissi-kissan kierros 4–8-vuotiaille.

OPASVARAUKSET

Opasvaraukset numerosta 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15) tai varaukset@kansallisgalleria.fi. Voit myös lähettää opastustiedustelulomakkeen. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska, italia, kiina. Varaattehan opastuksen viimeistään viikkoa ennen toivomaanne ajankohtaa.

TILATTAVAT OPASTUKSET JA JOHDANNOT

Tilattavilla opastuksilla ja johdannoilla voitte tutustua Suomen taiteen tarina -näyttelyyn tai vaihtuviin näyttelyihin omassa seurueessanne. Oppaat kertovat ja keskustelevat kuvataiteesta ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Opastuksella kierretään oppaan kanssa näyttelysaleissa muun yleisön joukossa. Opas kertoo valittujen teosten kautta syventäviä tietoja näyttelystä. Jos haluatte kuulla opastuksen teosten äärellä, on opastuskierros valintanne.

Johdannoilla istutte mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista. Johdantoon sisältyy kuvaesitys. Johdannon jälkeen voitte tutustua näyttelyyn omaan tahtiinne. Jos arvostatte rauhallista ja keskittynyttä hetkeä paneutua näyttelyn taustoihin katsomossa istuen, on johdanto valintanne.

Muistattehan, että ryhmien itsenäinen opastaminen näyttelytiloissamme ei ole sallittua; Ateneumissa saavat opastaa ainoastaan museon valtuuttamat ja kouluttamat oppaat. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.

Hinta:
Arkisin 89 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: opastukset 1 – 25 hlö / opas, johdannot 1 – 30 hlö / ryhmä
Kesto: opastukset n. 1 h, johdannot 30 min

Skissi-kissa

SKISSI-KISSAN KIERROS – Lasten leikkisä opastus Suomen taiteen tarinaan

Ateneumin lasten opastus on leikillinen seikkailu klassikkotaiteen äärelle. Opas kutsuu lapset kanssaan matkalle, jolla kohdataan monenlaisia teoksia. Mitä kaikkea niistä voi löytääkään? Opastus ruokkii lasten mielikuvitusta ja tarjoaa omakohtaista tarttumapintaa taiteeseen. Matkassa mukana seikkailee myös Ateneumin kissamaskotti, Skissi. Lue lisää Skissistä

Suomen taiteen tarina -näyttelyssä järjestettävä opastus sopii 4–8-vuotiaille. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa (max. viisi lasta / aikuinen).

Hinta:
Arkisin 89 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: Max. 20 hlö / opas
Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti

Lue perhebloggarien kokemuksia Skissi-kissan kierroksesta:
Lähiömutsi
Juliaihminen

Lasten synttärit Skissi-kissan kanssa Lue lisää

Opastukset kouluille ja päiväkodeille Lue lisää

TEEMAOPASTUS: AKSELI GALLEN-KALLELA UUSIN SILMIN

Teemaopastuksella tutustutaan Suomen taiteen tarina -näyttelyssä esillä oleviin Akseli Gallen-Kallelan teoksiin. Ateneumin taiteilijat -kirjasarjassa on syyskuussa 2018 ilmestynyt uusi, FT Marja Lahelman kirjoittama kirja Akseli Gallen-Kallelasta, jonka teemoja opastuksella käsitellään. Näyttelysaleissa tapahtuvan kierroksen kesto on noin tunti.

Hinta:
Arkisin 89 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: Max. 25 hlö / opas
Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

Voit ostaa myös yksittäisen paikan suomenkieliselle opastukselle. Lue lisää

AIKAMATKALLA – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu johdantoesitys avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn. Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien.

Paikka: Ateneum-sali
Kesto: 20 min.
Hinta: Päiväkodit ja koulut 45 € / ryhmä
Muut ryhmät: 89 € / ryhmä

Aikamatkalla – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

 

Tiedotteet

František Kupkan värikylläinen näyttely avaa kevään Ateneumissa

  Ateneumin taidemuseossa nähdään 22.2.–19.5.2019 tsekkiläisen František Kupkan (1871–1957) näyttely. Kupkan taidetta on kuvailtu ”moderniksi värien runoudeksi”. Kansainvälisessä suurnäyttelyssä nähdään Kupkan merkittävimpiä teoksia mm. Centre Pompidousta, New Yorkin Guggenheim-museosta sekä Tsekin kansallisgalleriasta Prahasta. Samaan aikaan esillä on Tarja Ervastin vuorovaikutteinen valoteos Värimusiikkia säröillä, jossa…

Lue lisää
Instagramissa