Tilattavat opastukset ja johdannot

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Syvennä vierailua näyttelyyn tilaamalla opastus tai johdanto – ja saa taiteesta enemmän irti! Tutustu monipuoliseen valikoimaamme.

OPASVARAUKSET

Opasvaraukset numerosta 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15) tai varaukset@kansallisgalleria.fi. Voit myös lähettää opastustiedustelulomakkeen. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska, italia, kiina. Varaattehan opastuksen viimeistään viikkoa ennen toivomaanne ajankohtaa.

TILATTAVAT OPASTUKSET JA JOHDANNOT

Tilattavilla opastuksilla ja johdannoilla voitte tutustua Suomen taiteen tarina -näyttelyyn tai vaihtuviin näyttelyihin omassa seurueessanne. Oppaat kertovat ja keskustelevat kuvataiteesta ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Opastuksella kierretään oppaan kanssa näyttelysaleissa muun yleisön joukossa. Opas kertoo valittujen teosten kautta syventäviä tietoja näyttelystä. Jos haluatte kuulla opastuksen teosten äärellä, on opastuskierros valintanne.

Johdannoilla istutte mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista. Johdantoon sisältyy kuvaesitys. Johdannon jälkeen voitte tutustua näyttelyyn omaan tahtiinne. Jos arvostatte rauhallista ja keskittynyttä hetkeä paneutua näyttelyn taustoihin katsomossa istuen, on johdanto valintanne.

Muistattehan, että ryhmien itsenäinen opastaminen näyttelytiloissamme ei ole sallittua; Ateneumissa saavat opastaa ainoastaan museon valtuuttamat ja kouluttamat oppaat. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.

Hinta:
Arkisin 89 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: opastukset 1 – 25 hlö / opas, johdannot 1 – 30 hlö / ryhmä
Kesto: opastukset n. 1 h, johdannot 30 min

HUOMMaailmalta löysin itseni – Helene Schjerfbeck ja Taiteilijoiden Ruovesi -näyttelyihin ei järjestetä opastettuja kierroksia näyttelysaleissa museon aukioloaikoina. Näyttelyihin tutustuminen oppaan johdolla on sen sijaan mahdollista Ateneum-salissa pidettävillä johdannoilla, joihin voit varata ryhmävarausten lisäksi myös yksittäisiä paikkoja. Lisäksi näyttelysaleissa järjestetään museon aukioloaikojen ulkopuolella erityisiä rauhallisia opastuskierroksia. Paikkoja on saatavilla rajoitettu määrä. Lue lisää johdannoista

FRANTIŠEK KUPKA

Tsekkiläisen František Kupkan (1871–1957) taidetta on kuvailtu ”moderniksi värien runoudeksi”. Kansainvälinen suurnäyttely kattaa taiteilijan koko uran esitellen Kupkan merkittävimpiä teoksia. Näyttelysaleissa tapahtuvan kierroksen kesto on noin tunti. Näyttely on avoinna 22.2.2019 – 19.5.2019.

Hinta:
Arkisin 89 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: Max. 25 hlö / opas
Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

Museokorttilaiset voivat ostaa myös yksittäisen paikan suomenkieliselle opastukselle. Katso ajankohdat ja osta lippusi verkkokaupasta.

Lue lisää näyttelystä

Skissi-kissa

SKISSI-KISSAN KIERROS – Lasten leikkisä opastus Suomen taiteen tarinaan

Ateneumin lasten opastus on leikillinen seikkailu klassikkotaiteen äärelle. Opas kutsuu lapset kanssaan matkalle, jolla kohdataan monenlaisia teoksia. Mitä kaikkea niistä voi löytääkään? Opastus ruokkii lasten mielikuvitusta ja tarjoaa omakohtaista tarttumapintaa taiteeseen. Matkassa mukana seikkailee myös Ateneumin kissamaskotti, Skissi. Lue lisää Skissistä

Suomen taiteen tarina -näyttelyssä järjestettävä opastus sopii 4–8-vuotiaille. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa (max. viisi lasta / aikuinen).

Hinta:
Arkisin 89 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € / opas + sisäänpääsymaksut
Kesto: 45 min
Ryhmäkoko: Max. 20 hlö / opas
Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti

Lue perhebloggarien kokemuksia Skissi-kissan kierroksesta:
Lähiömutsi
Juliaihminen

Lasten synttärit Skissi-kissan kanssa Lue lisää

Opastukset kouluille ja päiväkodeille Lue lisää

TEEMAOPASTUS: AKSELI GALLEN-KALLELA UUSIN SILMIN

Teemaopastuksella tutustutaan Suomen taiteen tarina -näyttelyssä esillä oleviin Akseli Gallen-Kallelan teoksiin. Ateneumin taiteilijat -kirjasarjassa on syyskuussa 2018 ilmestynyt uusi, FT Marja Lahelman kirjoittama kirja Akseli Gallen-Kallelasta, jonka teemoja opastuksella käsitellään. Näyttelysaleissa tapahtuvan kierroksen kesto on noin tunti.

Hinta:
Arkisin 89 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: Max. 25 hlö / opas
Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

Voit ostaa myös yksittäisen paikan suomenkieliselle opastukselle. Lue lisää

JOHDANTOLUENTO: MAAILMALTA LÖYSIN ITSENI – HELENE SCHJERFBECK & TAITEILIJOIDEN RUOVESI

Helene Schjerfbeck: Vaatteita kuivumassa (1883). Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Yehia Eweis.

Näyttelyt ovat esillä 22.11.2019–26.1.2020.

Johdanto painottuu Helene Schjerfbeck -näyttelyyn, mutta tutustuttaa lyhyesti myös Taiteilijoiden Ruovesi -kokonaisuuteen. Suositulla johdantoluennolla istutte mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista kuvaesityksen myötä. Johdannon jälkeen voitte tutustua näyttelyyn omaan tahtiinne.

Lue lisää näyttelyistä: 
Maailmalta löysin itseni – Helene Schjerfbeck
Taiteilijoiden Ruovesi

Johdantoluento ryhmille
Hinta:
Arkisin 89 € + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 115 € + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: Max. 30 hlö / ryhmä. Ateneum-saliin mahtuu 134 henkilöä.
Kesto: 30 min
Kielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

Yksittäiset paikat johdannoille
Hinta:

10 € + sisäänpääsymaksu
Kesto: 30 min
Kieli: suomi

Katso ajankohdat ja osta lippusi Ateneumin verkkokaupasta.

AIKAMATKALLA – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu johdantoesitys avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn. Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien.

Paikka: Ateneum-sali
Kesto: 20 min.
Hinta: Päiväkodit ja koulut 45 € / ryhmä
Muut ryhmät: 89 € / ryhmä

Aikamatkalla – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

 

Museonjohtajan blogi

Marja Sakari: Kupkan taide antaa eväitä uudelle aikakaudelle

  ”Kuka Kupka?” kysyy Ateneumin mainoskampanja keväällä 2019. Saman kysymyksen joutui oletettavasti esittämään myös Guggenheim-museo toisen taiteilijan kohdalla, nimittäin tuodessaan ruotsalaisen Hilma af Klintin näyttelyn New Yorkiin. Näyttelyiden päättyessä toukokuussa 2019 tuskin kummassakaan kaupungissa joudutaan enää toistamaan tätä kysymystä. Suurelle yleisölle tuntemattoman tsekkiläisen taiteilijan, František…

Lue lisää
Instagramissa