Tilattavat opastukset ja johdannot

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Tilattavilla opastuksilla ja johdannoilla saat taiteesta enemmän irti. Nyt tarjolla myös uusi Skissi-kissan kierros 4–8-vuotiaille! Katso myös queer-kierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn sekä uusi Akseli Gallen-Kallela -teemaopastus.

OPASVARAUKSET

Opasvaraukset numerosta 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15) tai varaukset@kansallisgalleria.fi. Voit myös lähettää opastustiedustelulomakkeen. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska, italia, kiina.

TILATTAVAT OPASTUKSET JA JOHDANNOT

Tilattavilla opastuksilla ja johdannoilla voitte tutustua kokoelmiin tai vaihtuviin erikoisnäyttelyihin omassa seurueessanne. Oppaat kertovat ja keskustelevat kuvataiteesta ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Opastuksella kierretään oppaan kanssa näyttelysaleissa muun yleisön joukossa. Opas kertoo valittujen teosten kautta syventäviä tietoja näyttelystä. Jos haluatte kuulla opastuksen teosten äärellä, on opastuskierros valintanne.

Johdannoilla istutte mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista. Johdantoon sisältyy kuvaesitys. Johdannon jälkeen voitte tutustua näyttelyyn omaan tahtiinne. Jos arvostatte rauhallista ja keskittynyttä hetkeä paneutua näyttelyn taustoihin katsomossa istuen, on johdanto valintanne.

Muistattehan, että ryhmien itsenäinen opastaminen näyttelytiloissamme ei ole sallittua; Ateneumissa saavat opastaa ainoastaan museon valtuuttamat ja kouluttamat oppaat. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.

Hinta:
Arkisin 75 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 105 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: 1 – 25 hlö / opas

Skissi-kissa

SKISSI-KISSAN KIERROS – Lasten leikkisä opastus Suomen taiteen tarinaan

Ateneumin lasten opastus on leikillinen seikkailu klassikkotaiteen äärelle. Opas kutsuu lapset kanssaan matkalle, jolla kohdataan monenlaisia teoksia. Mitä kaikkea niistä voi löytääkään? Opastus ruokkii lasten mielikuvitusta ja tarjoaa omakohtaista tarttumapintaa taiteeseen. Matkassa mukana seikkailee myös Ateneumin kissamaskotti, Skissi. Lue lisää Skissistä

Suomen taiteen tarina -näyttelyssä järjestettävä opastus sopii 4–8-vuotiaille. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa (max. viisi lasta / aikuinen).

Hinta:
Arkisin 75 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 105 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: Max. 20 hlö / opas
Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti

Lue perhebloggarien kokemuksia Skissi-kissan kierroksesta:
Lähiömutsi
Juliaihminen

Lasten synttärit Skissi-kissan kanssa Lue lisää

Opastukset kouluille ja päiväkodeille Lue lisää

TEEMAOPASTUS: AKSELI GALLEN-KALLELA UUSIN SILMIN

Teemaopastuksella tutustutaan Suomen taiteen tarina -näyttelyssä esillä oleviin Akseli Gallen-Kallelan teoksiin. Ateneumin taiteilijat -kirjasarjassa on syyskuussa 2018 ilmestynyt uusi, FT Marja Lahelman kirjoittama kirja Akseli Gallen-Kallelasta, jonka teemoja opastuksella käsitellään. Näyttelysaleissa tapahtuvan kierroksen kesto on noin tunti.

Hinta:
Arkisin 75 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 105 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: Max. 25 hlö / opas
Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

Voit ostaa myös yksittäisen paikan suomenkieliselle opastukselle. Lue lisää

QUEER-KIERROS: VINOJA KOHTAAMISIA KAUPUNGISSA

Kohtaamisia kaupungissa -näyttely19.10.2018–20.1.2019

1910-1980 -lukujen kaupunkielämä sai aikaan suuria muutoksia, vapautumista ja uudenlaista moniäänisyyttä yhteiskunnassa ja arjessa. Queer-kierroksella tutkitaan identiteetin, sukupuolten ja seksuaalisuuksien moninaisuutta ja esitystapoja sekä katsetta, valtaa ja halua Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyn esimerkkiteosten kautta. Näyttelysaleissa tapahtuvan kierroksen kesto on noin tunti.

Hinta:
Arkisin 75 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 105 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: 1 – 25 hlö / opas
Opastuskielet: suomi 

29.11.–12.1. järjestetään queer-kierroksia, joille on myynnissä yksittäisiä paikkoja. Lue lisää

Luksushetki: Kohtaaminen modernin naisen kanssa

Kohtaamisia kaupungissa -näyttely19.10.2018–20.1.2019Axel Haartman: Intialainen verho, 1911. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

Kohtaamisia kaupungissa -näyttely kuvaa kaupunkielämää 1910-luvulta 1980-luvulle. Miten kaupunki ja kaupunkikulttuuri vaikuttivat itsellisen naisen elämään? Millaista vapautta naiset kaupungissa kokivat? Feministinen näkökulma syksyn näyttelyn teemoihin.

Tule viettämään hetki modernin naisen seurassa Ateneumin asiantuntijaoppaan johdolla! Tilaisuudesta nautitaan Ateneumin VIP-tilassa omassa rauhassa, leivoskahvien äärellä. Kesto 45 minuuttia, jonka jälkeen voi vierailla näyttelyssä omatoimisesti.

Hinta: 350 € + sisäänpääsymaksut. Saatavilla tiistaista perjantaihin. Hinta sisältää asiantuntijaluennon sekä kahvin ja leivoksen kaikille osallistujille.
Ryhmäkoko: Max. 10 hlö
Opastuskieli: suomi

AIKAMATKALLA – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu johdantoesitys avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn. Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien.

Paikka: Ateneum-sali
Kesto: 20 min.
Hinta: Päiväkodit ja koulut 30 € / ryhmä
Muut ryhmät: 75 € / ryhmä

Aikamatkalla – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

 

Museonjohtajan blogi

Marja Sakari: Uuden museonjohtajan tervehdys

Marja Sakari aloitti työnsä Ateneumin museonjohtajana joulukuun 2018 alussa. Ensimmäisessä blogikirjoituksessaan Sakari valottaa ajatuksiaan Ateneumin tulevaisuudesta sekä pohtii, millainen on taiteen merkitys juuri tässä ajassa. Aloittaessani nyt uutena Ateneumin johtajana, olen pohtinut paljon niitä eroja, joita Kiasman ja Ateneumin välillä on. Olen aiemman museourani…

Lue lisää
Instagramissa