Tilattavat opastukset ja johdannot

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Tilattavilla opastuksilla ja johdannoilla saat taiteesta enemmän irti. Nyt tarjolla myös uusi Skissi-kissan kierros 4–8-vuotiaille! Katso myös queer-kierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn.

OPASVARAUKSET

Opasvaraukset numerosta 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15) tai varaukset@kansallisgalleria.fi. Voit myös lähettää opastustiedustelulomakkeen. Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska, espanja ja italia.

TILATTAVAT OPASTUKSET JA JOHDANNOT

Tilattavilla opastuksilla ja johdannoilla voitte tutustua kokoelmiin tai vaihtuviin erikoisnäyttelyihin omassa seurueessanne. Oppaat kertovat ja keskustelevat kuvataiteesta ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Opastuksella kierretään oppaan kanssa näyttelysaleissa muun yleisön joukossa. Opas kertoo valittujen teosten kautta syventäviä tietoja näyttelystä. Jos haluatte kuulla opastuksen teosten äärellä, on opastuskierros valintanne.

Johdannoilla istutte mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista. Johdantoon sisältyy kuvaesitys. Johdannon jälkeen voitte tutustua näyttelyyn omaan tahtiinne. Jos arvostatte rauhallista ja keskittynyttä hetkeä paneutua näyttelyn taustoihin katsomossa istuen, on johdanto valintanne.

Muistattehan, että ryhmien itsenäinen opastaminen näyttelytiloissamme ei ole sallittua; Ateneumissa saavat opastaa ainoastaan museon valtuuttamat ja kouluttamat oppaat. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.

Hinta:
Arkisin 75 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 105 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: 1 – 25 hlö / opas

Skissi-kissa

SKISSI-KISSAN KIERROS – Lasten leikkisä opastus Suomen taiteen tarinaan

Ateneumin lasten opastus on leikillinen seikkailu klassikkotaiteen äärelle. Opas kutsuu lapset kanssaan matkalle, jolla kohdataan monenlaisia teoksia. Mitä kaikkea niistä voi löytääkään? Opastus ruokkii lasten mielikuvitusta ja tarjoaa omakohtaista tarttumapintaa taiteeseen. Matkassa mukana seikkailee myös Ateneumin kissamaskotti, Skissi.

Suomen taiteen tarina -näyttelyssä järjestettävä opastus sopii 4–8-vuotiaille. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa (max. viisi lasta / aikuinen). Opastus on tilattavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hinta:
Arkisin 75 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 105 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: Max. 20 hlö / opas

Lue perhebloggarien kokemuksia Skissi-kissan kierroksesta:
Lähiömutsi
Juliaihminen

Katso myös opastukset kouluille ja päiväkodeille

Yksittäisiä paikkoja voi ostaa 16.–27.10.2018 järjestettäville Skissi-kissan kierroksille. Lue lisää

QUEER-KIERROS: VINOJA KOHTAAMISIA KAUPUNGISSA

Kohtaamisia kaupungissa -näyttely19.10.2018–20.1.2019

1910-1980 -lukujen kaupunkielämä sai aikaan suuria muutoksia, vapautumista ja uudenlaista moniäänisyyttä yhteiskunnassa ja arjessa. Queer-kierroksella tutkitaan identiteetin, sukupuolten ja seksuaalisuuksien moninaisuutta ja esitystapoja sekä katsetta, valtaa ja halua Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyn esimerkkiteosten kautta. Näyttelysaleissa tapahtuvan kierroksen kesto on noin tunti.

Hinta:
Arkisin 75 € / opas + sisäänpääsymaksut
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 105 € / opas + sisäänpääsymaksut
Ryhmäkoko: 1 – 25 hlö / opas 

AIKAMATKALLA – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu johdantoesitys avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn. Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien.

Paikka: Ateneum-sali
Kesto: 20 min.
Hinta: Päiväkodit ja koulut 30 € / ryhmä
Muut ryhmät: 75 € / ryhmä

Aikamatkalla – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

 

Tiedotteet

Marja Sakari Ateneumin museonjohtajaksi

Sakari siirtyy tehtävään Nykytaiteen museo Kiasman vaihtuvien näyttelyiden intendentin paikalta. Hän aloittaa työt Ateneumin taidemuseon museonjohtajana 3. joulukuuta 2018. Kansallisgallerian hallitus haki tehtävään taidehistorian ja taidemuseoalan ammattilaista sekä julkisella että hiljaisella haulla. ”Haastattelimme useita varteenotettavia hakijoita”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. ”Marja Sakarilla on…

Lue lisää
Instagramissa