Ateneum tarjoaa opastetun museokäynnin – osallistu tutkimukseen!

Ateneumin taidemuseo / Kansallisgalleria haluaa kuulla museokävijöiden näkökulmia kokemuksellisesta museokäynnistä. Selvitämme, miten eri opastustavat vaikuttavat kävijän omakohtaiseen kokemukseen, mitä käynnistä jää mieleen ja miten opastus vaikuttaa haluun palata uudelleen taideteosten ääreen.

Jos haluat olla mukana tässä selvityksessä, ilmoittaudu jompaankumpaan opastukseen 13.4. tai 14.4.2016 ja tule katsomaan kanssamme Suomen taiteen tarina -näyttelyä. Osallistujille sekä näyttelyn sisäänpääsy että opastus ovat ilmaisia.

Selvitämme kokemustanne kahdesta erityyppisestä opastuksesta:

1) Ns. perinteinen opastus jonka aikana kierretään näyttelyä oppaan johdolla ja opas kertoo muutamista töistä, tyyleistä ja tekijöistä.

2) Keskustelevan kuvan tarkastelun (VTS) opastus, jossa katsojat keskustelevat teoksesta pienessä ryhmässä, oppaan johdatuksella. Keskustelijat avaavat muutaman teoksen merkitystä ja sisältöä omin sanoin ja omista lähtökohdistaan ilman ennakkotietoja.

Opastuksen jälkeen käydään lyhyt ryhmäkeskustelu. Noin viikon kuluttua osallistujia pyydetään täyttämään lyhyt kysymyslomake käyntikokemuksesta.

Kiinnostuitko olemaan mukana kehittämässä Ateneumin opastuksia entistä monipuolisemmiksi? Ilmoittaudu jompaankumpaan ryhmään ja tule mukaan vaikuttamaan.

Tämä tutkimus on osa Tuula-Riitta Markkasen opinnäytetyötä Helsingin yliopiston taidehistorian laitoksella.

Tervetuloa! Varaa paikaksi tästä. Ilmoittautuminen on vahvistusviestin saatuasi sitova. Tapaaminen museon sisäpihalla museokaupan edessä.

Keskiviikko 13.4:
Keskusteleva opastus (VTS) klo 15.00
Perinteinen opastus klo 17.00

Torstai 14.4:
Perinteinen opastus klo 16
Keskusteleva opastus (VTS) klo 18.00