Antti Favén: Jean Sibeliuksen muotokuva, 1913. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kok. Keirkner. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen
Antti Favén: Jean Sibeliuksen muotokuva, 1913. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kok. Keirkner. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

Ateneum etsii Antti Favénin teoksia

Ateneumin taidemuseo on kiinnostunut yksityisessä omistuksessa olevista kuvataiteilija Antti Favénin (1882–1948) teoksista. Favén opiskeli ja työskenteli Pariisissa 1900-luvun alussa, jonka jälkeen asui suurimman osan elämästään Helsingissä. Viimeiset vuotensa hän vietti Tukholmassa.

Favén on parhaiten tunnettu Suomen itsenäistymisen jälkeisten vuosikymmenten taloudellista, poliittista ja kulttuurieliittiä kuvaavista muotokuvamaalauksista. Niiden joukossa ovat muotokuvat viidestä tasavallan presidentistä, Eino Leinosta sekä useita muotokuvia Jean Sibeliuksesta. Hän maalasi mielellään Urjalan Kylmäkoskella sijainneen taiteilijahuvilansa ympäristössä asuneita ihmisiä ja hämäläistä maisemaa sekä kaupunkikuvia Helsingistä. Favén oli myös taitava ja tarkkanäköinen karikatyyrien tekijä.

Nyt Ateneumin taidemuseo kartoittaa yksityisessä omistuksessa olevia Antti Favénin teoksia ja toivoo omistajien ottavan yhteyttä. Yhteyshenkilö museossa on amanuenssi Anu Utriainen.

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen etunimi.sukunimi@ateneum.fi. Puhelimitse yhteydenotot Kansallisgallerian vaihteen kautta, puh. 0294 500 200 (arkisin 9-16.15).