Henri Cartier-Bresson -näyttely saavutti reilut 128 000 kävijää

Sunnuntaina 31. tammikuuta 2016 Ateneumin taidemuseossa päättynyt valokuvaaja Henri Cartier-Bressonin retrospektiivinen näyttely saavutti yli 128 000 kävijää. 23. lokakuuta 2015 avautunut näyttely oli yleisön nähtävillä yli kolmen kuukauden ajan. Yleisön suosikiksi noussut näyttely ylitti reilusti kävijätavoitteensa ja se houkutteli museoon erityisesti miehiä ja nuoria.

Henri Cartier-Bresson oli viime vuosisadan merkittävimpiä valokuvaajia. Cartier-Bresson matkusti 1930-luvun alusta lähtien ympäri maapalloa ja ikuisti kamerallaan maailmanhistorian merkkitapahtumia. Näyttely koostui noin 300 valokuvasta sekä arkistomateriaalista.

Näyttelyn kuratoi alun perin Robert Delpire yhteistyössä Henri Cartier-Bressonin kanssa. Näyttelyn järjestäjätahoihin kuuluivat Ateneumin ohella Magnum Photos -kuvatoimisto ja Fondation Henri Cartier-Bresson.

”Ateneumin näkökulmasta on todella hauskaa, että näyttelyssä vieraili tavallista enemmän miehiä. Näyttely houkutteli museoon myös paljon nuoria kävijöitä. Lisäksi 1 900 perusopetuksen kuudesluokkalaista saivat syksyllä näyttelyyn ilmaisen opastuksen Helsingin Sanomien ja Helsingin opetusviraston tuella”, kertoo Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson.

Näyttely sai yleisöltä paljon innostunutta palautetta niin paikan päällä kuin sosiaalisessa mediassakin.

”Odotin paljon, mutta taisin saada vielä enemmän. Kiitos taas @AteneumMuseum ja #HenriCartierBresson.”

”Henri Cartier-Bresson @AteneumMuseum. Probably the best photography exhibition I’ve ever seen. Go & see.”