Henri Cartier-Bresson

© Ateneumin taidemuseo. Kuva: Ville Malja

Muotokuvia

”Jos pyrkii muotokuvaa ottaessaan vangitsemaan kohteeksi suostuneen henkilön sisäisen hiljaisuuden, on äärimmäisen vaikea sujauttaa kamera hänen vaatteittensa ja ihonsa väliin.”

Henri Cartier-Bresson otti pitkän uransa aikana paljon muotokuvia. Usein kuvattava oli tuntematon, mutta joukossa oli myös kuuluisuuksia. Jokaiseen muotokuvaan – Jean-Paul Sartre, Alberto Giacometti, Colette, Pierre Bonnard, Henri Matisse ja monet muut – Cartier-Bresson on vanginnut kuvattavalta tietyn ilmeen, kahdenkeskisessä kohtaamisessa väläykseltä nähdyn asenteen, joka paljastaa hienostuneesti kuvattavan persoonallisuuden.

Tiedotteet

Kilpailukutsu: Erasmus-ohjelma 35 vuotta -erikoisrahan suunnittelukilpailu

Valtiovarainministeriön asettama juhlarahalautakunta järjestää suunnittelukilpailun kahden euron erikoisrahan taiteellisen suunnittelun toteutuksesta osana Euroopan komission järjestämää erikoisrahan suunnittelukilpailua. Erikoisrahan aiheena on Erasmus-ohjelma (nykyisin Erasmus+). Erikoisrahalla juhlistetaan Erasmus-ohjelman 35-vuotisjuhlavuotta vuonna 2022. Kilpailuaika päättyy 6. marraskuuta 2020. Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma. Ohjelma…

Lue lisää