Анри Картье-Брессон

Intia

Henri Cartier-Bresson kävi Intiassa useaan otteeseen. Ensimmäisellä matkallaan vuonna 1948 hän kuvasi Gandhin vain minuutteja ennen tämän kuolemaa sekä hautajaisten kansanjoukoissa herättämän kiihkon. Cartier-Bresson oppi tuntemaan paikalliset seremoniat ja uskonnon syvällisesti, ja hänen valokuvansa ilmentävät kokonaisen yhteiskunnan ilmapiiriä, mietiskelyä ja sisäistä elämää.

Myöhemmin vuosien 1966 ja 1980 matkoilla otetut kuvat ovat entistä enemmän eräänlaisen abstraktion värittämiä, taiteilijan havainnon kautta tiivistyneitä ja ikään kuin eläviä. Valokuvaajan ja hänen kuvaamansa maan välille tuntuu kehittyneen erityinen suhde. Henri Cartier-Bressonin kuvat todistavat voimallisesti, miten lumoutunut hän oli intialaisesta kulttuurista ja filosofiasta.

пресс-релизы

ПОСЕЩЕНИЕ АТЕНЕУМА ЛЕТОМ 2020 ГОДА

  Мы стремимся обеспечить максимально комфортное, безопасное посещение музея. Ниже приведено несколько инструкций, и мы надеемся, что все посетители будут их соблюдать. Добро пожаловать в безопасный мир искусства! Экскурсии и события Экскурсии и события не будут проводиться в июне и июле. В августе, открытые…

Read more