Ateneum-taidemenu: Maailmalta löysin itseni

Helene Schjerfbeck: Omakuva, 1912. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kok. Kaunisto. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

Taidetta on katettu, olkaa hyvä!

Taidemenu on Ateneumin taidemuseon ja HOK-Elannon tarjoama kokonaisvaltainen maku- ja kulttuurielämys. Se sisältää runsaan menun ravintolassa sekä pääsylipun Ateneumiin. Voit nauttia menun joko ennen näyttelyä tai näyttelyn jälkeen. Pääsylipun Ateneumiin saat taidemenu-ravintolasta.

Ravintolat: Belge | Casa Largo | Kaarna | La Famiglia

Jokaisella ravintolalla on oma uniikki, taidolla ja tunteella suunniteltu menunsa. Inspiraationsa ne ovat saaneet Maailmalta löysin itseni – Helene Schjerfbeck -näyttelystä.

Taidemenu on saatavilla Belgessä, Casa Largossa, Kaarnassa ja Keskuskadun La Famigliassa. Taidemenu on voimassa näyttelyn ajan 15.11.2019–26.1.2020. Tervetuloa nauttimaan vaikuttavasta ja maistuvasta kulttuurielämyksestä kaikilla aisteilla!

Tutustu taidemenuihin

Ateneum-taidemenu: Helene Schjerfbeck, Belge, 2019

Belge bar&bistro on mutkaton belgialainen olut- ja ruokaravintola kahdessa kerroksessa Kluuvikadulla. Belgialaiset rakastavat hyvää ruokaa ja juomaa niin laadullisesti kuin määrällisestikin, niin myös me! Olut kaadetaan oikein ja annokset ovat reiluja ja rehellisiä.

Kluuvikatu 5, 00100 Helsinki

Ateneum-taidemenu: Helene Schjerfbeck, Casa Largo, 2019

Casa Largo on moderni ja välitön espanjalainen ravintola Helsingin sydämessä, Sokoksen kulmassa. Täällä tapaksien nauttiminen on rentoa seurustelua ilman turhaa pönötystä ja keittiön loihtimat herkulliset maut paellasta crema catalanaan sekä monipuolinen viinilista saavat viihtymään vaikka koko illan.

Asema-aukio 2, 00100 Helsinki

Ateneum-taidemenu: Helene Schjerfbeck, Kaarna, 2019

Kaarna baari & keittiö on rento suomalainen ravintola pohjoismaalaisella mausteella. Loistavalla paikalla Forumin kauppakeskuksessa sijaitsevan ravintolan keittiö tarjoaa yksinkertaisia, selkeitä ja puhtaita makuja. Reilujen annosten lisäksi ruokalistalta löytyy myös kotimaisista raaka-aineista valmistettuja snapaksia ja snapaslautoja.

Mannerheimintie 20, 00100 Helsinki

Ateneum-taidemenu: Helene Schjerfbeck, La Famiglia, 2019

Tervetuloa nauttimaan reiluista amerikanitalialaisista annoksista kodikkaaseen La Famigliaan. Ruudulliset pöytäliinat ja perhepotretit ovat tuttuja elokuvista ja New Yorkin Little Italy -kaupunginosasta. Leikkipaikka palvelee perheen pienimpiä.

Keskuskatu 3, 00100 Helsinki

Tiedotteet

Kilpailukutsu: Erasmus-ohjelma 35 vuotta -erikoisrahan suunnittelukilpailu

Valtiovarainministeriön asettama juhlarahalautakunta järjestää suunnittelukilpailun kahden euron erikoisrahan taiteellisen suunnittelun toteutuksesta osana Euroopan komission järjestämää erikoisrahan suunnittelukilpailua. Erikoisrahan aiheena on Erasmus-ohjelma (nykyisin Erasmus+). Erikoisrahalla juhlistetaan Erasmus-ohjelman 35-vuotisjuhlavuotta vuonna 2022. Kilpailuaika päättyy 6. marraskuuta 2020. Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma. Ohjelma…

Lue lisää