Näyttelyt nyt

Inspiraatio – nykytaide & klassikot

Kuinka kansainväliset nykytaiteilijat ovat inspiroituneet Euroopan taiteen klassikoista? Ja miksi juuri nämä taideteokset tunnetaan ympäri maailman? Näyttely esittelee ikonisten mestariteosten innoittamaa taidetta tämän hetken kiinnostavimmilta taiteilijoilta. Mukana ovat mm. Marina Abramović, Jake ja Dinos Chapman, Nancy Fouts, Mark Karasick, Ola Kolehmainen, Jeff Koons, Joseph Kosuth, Sara Masüger ja Yinka Shonibare CBE. 

Tutustu näyttelyyn
Ferdinand von Wright: Huuhkaja iskee jänikseen, 1860. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Museokuva

Fokus-sali: Inspiraationa Veljekset von Wright

Ateneumin kesäkauden 2020 teemana on inspiraatio. Taiteen klassikot ovat olleet taiteilijoiden ja suunnittelijoiden inspiraation lähteitä kautta aikojen. Fokus-salin näyttely tarkastelee von Wrightin veljesten teoksia, jotka ovat toimineet innoituksena muun muassa kädentaitojen harrastajille ja katumuodin suunnittelijoille. Samaan teemaan syventyy näyttely Inspiraatio – nykytaide & klassikot, joka on esillä 18.6.–20.9.2020.

Tutustu näyttelyyn
Suomen taiteen tarina. Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Suomen taiteen tarina

Ateneumin taidemuseossa on maan vanhin ja laajin taidekokoelma. Kokoelmanäyttely esittää maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Se nostaa esiin uusia teoksia ja rinnastuksia, luoden samalla yhteyden niin Suomen kuin maailman historiaan.

Tutustu näyttelyyn