Näyttelyn aikaisemmista kansainvälisistä versioista poiketen Japanissa nähdään teoksia myös Maria Wiikiltä, Sigrid af Forsellesiltä ja Hilda Flodinilta. Maria Wiik ja Helene Schjerfbeck olivat ystäviä ja taiteilijatovereita läpi elämän. Kuvanveistäjät af Forselles ja Flodin olivat Auguste Rodinin oppilaita ja alansa uranuurtajia Suomessa ja Pohjoismaissa. Sigrid af Forselles työskenteli myös Rodinin assistenttina, kun tämä työsti Calais’n porvarit -teosta.
Näyttely pureutuu modernin naisen rooliin aikakauden yhteiskunnallisten, poliittisten ja kulttuuristen muutosten keskellä. Mainituilla taiteilijoilla oli uraauurtava rooli suomalaisessa taiteessa 1900-luvun vaihteessa ja sen ensi vuosikymmeninä. Näyttelyn taiteilijat olivat poikkeuksellisen kansainvälisiä ja he matkustivat ajan tavoista poiketen yksin ilman miesseuraa. Jokainen heistä työskenteli elämänsä loppuun asti.
Näyttelyn kuraattoreita ovat erikoistutkija Anu Utriainen ja intendentti Anna-Maria von Bonsdorff Ateneumista sekä Curator of Research and Future Planning Azu Kubota National Museum of Western Artista. Näyttely juhlistaa Suomen ja Japanin satavuotisia diplomaattisuhteita. Moderni nainen –näyttely on aikaisemmin ollut esillä Scandinavia Housessa New Yorkissa (2017), Millesgårdenissa Tukholmassa (2017–2018) sekä Oulun taidemuseossa (2018).
Tutustu näyttelyyn The National Museum of Western Artin sivuilla