Kuva | Photo: Kansallisgalleria | Finnish National Gallery / Jenni Nurminen

Näyttelykier­rok­sella

Täältä löydät tietoa siitä, miten voit tehdä vierailustasi mahdollisimman onnistuneen. Ateneumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Tervetuloa Ateneumiin!

Museon henkilökunta on sinua varten, joten kysy rohkeasti apua. Henkilökunnan tehtävänä on myös varmistaa, että taideteokset säilyvät vahingoittumattomina.

Usein kysyttyä

Turvallisemman tilan periaatteet

Haluamme, että kaikilla on Ateneumissa turvallinen olo. Ateneumissa

  • kohdellaan muita huomaavaisesti.  
  • jokainen saa olla oma itsensä.  
  • kaikenlainen kiusaaminen, häirintä ja syrjintä on kielletty.  
  • henkilökunta on sinua varten. Kysy rohkeasti apua tai neuvoa. 

Lue enemmän turvallisemman tilan periaatteistamme

Syvenny teoksiin kuunnellen

Ateneum Guide tarjoaa näyttelykokemusta rikastavan ääniopastuksen Ajan kysymys -näyttelyyn. Ääniopas toimii oman puhelimesi internet-selaimella. Opastuksen käyttö on helppoa: teoskyltissä esitettävän QR-koodin tai teosnumeron avulla pääset suoraan teosesittelyn pariin.  Näyttelyn pääsivulla näet helposti, mitkä kaikki teokset ovat äänioppaassa mukana.

Avaa ääniopas

Avoimet opastukset

Haluatko kuulla lisää ajankohtaisista näyttelyistämme?  Järjestämme opastettuja kierroksia tai näyttelyintroja joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Kierrokset ja introt sisältyvät museolippusi hintaan ja niitä järjestetään suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.  

Ilmoittautuminen lipunmyyntisalin infopisteellä samana päivänä ennen opastusta. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Opastettu kierros kestää noin tunnin, näyttelyintro noin 30 minuuttia.

Seuraavat avoimet kierrokset ja introt: 

Tilaa kierros omalle ryhmällesi

Opastetulla kierroksella voit syventyä oman ryhmäsi kanssa kokoelmanäyttelyyn. Lisäksi tarjolla on Ateneum-salissa pidettäviä näyttelyintroja vaihtuvaan näyttelyyn.

Tutustu opastusvalikoimaamme

Kansallisgallerian palvelumyynti
myynti@kansallisgalleria.fi
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)

Tapahtumat ja taidepajat

Tee itse taidepajoissa, lähde opastetuille kierroksille ja syvenny taiteeseen luennoilla ja näyttelyintroilla. 
Tarjonta vaihtelee näyttelystä riippuen – tutustu koko valikoimaan tapahtumakalenterissa. 

Katso kaikki tapahtumat

Kahvila-ravintola

Hengähdä hetki tunnelmallisessa Ateneum Bistrossa! Ravintola-kahvila tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounaan lisäksi bistro tarjoilee suolaisia ja makeita herkkuja kahvihetkiin.

Tutustu Ateneum Bistron tarjontaan

Museokauppa

Poimi muistot mukaan museokaupasta! Myynnissä on tuotteita Ateneumin kokoelmien ja vaihtuvien näyttelyiden taideteoksista, julkaisuja, kortteja sekä lahjatavaroita.

Tutustu museokauppaan verkossa

Vierailu lasten kanssa


Ateneumin vierailulle kannattaa suunnata myös lasten kanssa. Lapsen kanssa aikuinen voi nähdä tututkin teokset uudesta vinkkelistä. Kierrelkää ja katselkaa, pohdiskelkaa ja jutelkaa – löytäkää omat suosikkinne!

Lasten Ateneum