Circo Aereo: Hetki, 55

Circo Aereon uusi monitaiteellinen teos pohtii olemassaolon mysteeriä ja elämän hetkellisyyttä maalauksen, liikkeen ja fyysisen ilmaisun keinoin, huumorin kulkiessa mukana.

  • 28.11.2021 klo 15–16
suomeksi
Ateneum-sali
Liput: 30 € / 25 € / 20 €, taidealan ammattilaiset 10 €
Sisältää pääsyn näyttelyihin

Kuva esityksestä: Mies seisoo käsillään, nainen kaataa nestettä paperille.
Circo Aereo: Hetki, 55. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen.

Hetki, 55 min

Esityksessä todellisuus ja abstrakti havainnollisuus yhdistyvät eteeriseen unenkaltaiseen fiktioon, jossa akrobaatin keho taipuu kepeän kerronnan kanssa yhtä matkaa. Sanna Silvennoisen ohjaamassa teoksessa lavalla nähdään koomikko-tanssija Johanna Keinänen, kuvataiteilija Eveliina Hämäläinen ja sirkustaiteilija Mika Kaski.

Etuhinta Ateneumin ystäville ja museokorttilaisille

Koodilla CIRCO11 saa nyt verkkokaupassa 10 euron alennuksen normaalihintaisista lipuista Circo Aereon esityksiin. Koodilla saa yhden alennushintaisen lipun/esitys. Lippukassalla alennuksen saa näyttämällä Ateneumin ystävien jäsenkorttia tai museokorttia.

Osallistu aina ennen esitystä

Circo Aereo

Circo Aereo on Suomen ensimmäinen ja pisimpään toiminut nykysirkusryhmä. Ryhmä on kansainvälisesti tunnettu korkeatasoisesta, kokeilevasta ja rajoja rikkovasta työstään nykysirkuksen ja monipuolisen näyttämötaiteen saralla. Circo Aereo on vieraillut lukuisilla festivaaleilla ja teattereissa yli 50:ssä eri maassa. Ryhmälle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2009.

Vuonna 1996 perustetun Circo Aereon teokset ovat mahdollistaneet suomalaisen nykysirkuksen aseman nousun kansainvälisesti. Ryhmällä on ollut keskeinen merkitys uuden sirkuksen kehitykseen itsenäisenä taidemuotona Suomessa sekä suomalaisen sirkustaiteen kansainvälisessä läpimurrossa 2000-luvulla.

Circo Aereon teokset ovat saaneet ensi-iltansa Ateneum-salissa jo seitsemän kertaa. Edellinen Ateneum-salin kanssa tuotettu teos The Artist (2017) on tehnyt sittemmin menestyksekkään maailmankiertueen.

Työryhmä

Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Esiintyjät: Eveliina Hämäläinen, Mika Kaski, Johanna Keinänen
Visuaalinen suunnittelu: Mirkka Nyrhinen
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
Äänisuunnittelu: Atte Kantonen
Tuotanto: Circo Aereo, yhteistyössä Ateneumin taidemuseo

Ohjeemme turvalliseen museovierailuun

Huolehdimme yleisön turvallisuudesta sekä kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota. Tulethan museoon vain terveenä.

Tutustu ohjeisiin