UrpanApa X ateneum

  • 15.11.–18.11.2023
Liput: museolipulla

Monitaiteinen festivaali

Monitaiteisen festivaalin aikana taidemuseossa esiintyy monimuotoinen joukko esittävän taiteen, musiikin ja kuvataiteen ammattilaisia.   Tämän vuoden UrbanApa x Ateneum -festivaalin teemana on syvällä / pinnalla.

Tänä syksynä kysymme: Millaiset asiat ovat läsnä ja liikkeellä – mikä on pinnalla yhteiskunnassa ja kulttuurissa tai upoksissa pohjavireiden syvyyksissä? Voivatko asiat olla yhtäaikaisesti pinnallisia ja kevyitä sekä syvällisiä ja kumouksellisia? Entä leikkisiä, feministisiä, yhteisöllisiä ja utopistisia? Me väitämme, että ajankohtaisuus ja ilo, pinta ja syvyys, nautinto ja kumouksellisuus voivat olla ja elää rinnakkain. Tervetuloa katsomaan, miltä se näyttää!

Festivaalin monitaiteinen ohjelmisto sisältää muun muassa tanssiesityksiä, performansseja ja keskustelutilaisuuksia.

UrbanApa on vuonna 2009 toimintansa aloittanut antirasistinen ja feministinen taideyhteisö, joka toimii alustana uusille tekemisen tavoille, taidediskursseille ja -tapahtumille. Vuodesta 2011 lähtien yhteisön taustaorganisaationa on toiminut UTT ry. UrbanApa toteuttaa tapahtumia, näyttämötaideteoksia, taidehautomoita, klubeja, musiikkifestivaaleja, site specific -esityksiä ja työpajoja. UrbanApan keskeisimpiin arvoihin kuuluu yhteisöllisyys, intersektionaalinen feminismi, dekoloniaalisuus, inklusiivisuus, tasa-arvo, pehmeys, leikki ja ilo. Yhteisö pyrkii katsomaan tulevaisuuteen ja pohtimaan uudelleen minkälaista taidetta voisi ja tulisi tehdä.

Lue lisää UrbanApasta

Lisätiedot ja ohjelma päivittyvät myöhemmin.