Taiteen luona: AINUT 

  • 7.12.2023 klo 18–18.30
  • 9.12.2023 klo 14–14.30
valopiha
Liput: museolipulla
kaksi henkilöä pitävät toisistaan kiinni Ateneumin edessä. Toinen soittaa saksofonia.
Kuva: Kansallisgalleria / Aleks Talve

Ainutkertainen esitys

Onko olemassa mitään ainutkertaista? On. Vaikkapa tämä inhimillistä lämpöä sykkivä paikkasidonnainen tanssia ja musiikkia yhdistävä esitys. 

A kuin askel, I kuin ilmavirta, N kenties nurkka, U ehkä uurre, mutta T – se on aina tanssi. Esitystilaan tullessaan esiintyjät pohtivat hetken juuri sen tilan ominaisuuksia AINUTsanan kirjaimien mukaisesti. T on aina tanssi – A, I, N ja U määrittyvät juuri siinä hetkessä. 

Esityksen kesto noin 20 minuuttia, jonka jälkeen käydään yleisökeskustelu tekijöiden kanssa.

Yleisön kommentteja 

”Näin ja kuulin esityksessä monenlaista dialogia: esiintyjien välistä, tilan ja esiintyjien välistä, esiintyjien ja yleisön välistä, tilan ja yleisön välistä.” 

 ”AINUT puhutteli monella tasolla ja herätti monia tunteita.” 

 ”Kuin aaltoja!” 

Esityksen takana

Ohjaus: Päivi Aura 

Tanssi: Maria Autio 

Musiikki: Heli Hartikainen 

Kohderyhmä: Sopii kaikenikäisille  

Tuotanto: Auraco 

Tukijat: Taike & Helsingin kaupunki 

AURACO 

Auraco on omaleimainen ja vahvasti visuaalinen tanssi- ja miimiteatteri, joka tekee esityksiä kaikenikäisille. Ryhmän toimintaa johtavat koreografi Päivi Aura ja tanssi- ja miimitaiteilija Kati Lehtola. Auraco on perustettu vuonna 2006 ja sitä ylläpitää Kuukulkurit ry. Kiertävän ryhmän kotipaikka on Helsingissä.  

Esityksissään Auraco luottaa esiintyjiensä läsnäoloon ja liikkeen herkkyyteen. Lavastuksen käyttö on vähäistä, ja esiintyjät täyttävät näyttämön luoden vastaanottavaisen ilmapiiriin. Suhde yleisöön on avoin ja herkkä; esitykset rikkovat katsojien ja esiintyjien välisiä rajoja.