Lasten lauantai

Yhdessä taiteen parissa

Kaipaatteko mukavaa yhteistä tekemistä ja irtiottoa arkisista puuhista? Lasten lauantaina toivotamme lapset ja lasten kanssa vierailevat tervetulleeksi Ateneumiin vaikka koko päiväksi. Ohjelma sisältyy museon pääsymaksuun ja alle 18-vuotiaat pääsevät meille aina ilmaiseksi.

  • 20.5.2023 klo 10–17
  • 30.9.2023 klo 10–17
sopii lapsille
Liput: museolipulla

Oivalliset otukset

Syyskuisen tapahtuman teemana ovat hyönteiset ja erilaiset pienet olennot. Aihetta lähestytään tutkien ja kuvitellen.  

Päivän ohjelmassa on taidepajoja, esityksiä sekä opastettuja kierroksia Ajan kysymys -näyttelyyn. Opastetuille kierroksille on rajoitettu osallistujamäärä ja niille ilmoittautuminen tapahtuu museoon tultaessa. Pajat toimivat non stop -periaatteella ja Ateneum-salin otetaan yleisöä saapumisjärjestyksessä.

Tarjolla on myös perheiden esite, jonka avulla voi tutustua näyttelyyn omaan tahtiin ja yhdessä jutellen. Voitte tutustua esitteen teoksiin jo ennakkoon verkkogalleriassa.

Tutustu perheen esitteen teoksiin

Ohjelma

Lauantaipaja  

Työpajassa, 2.5 krs 
Klo 11–15 

Ihme ötökkä – piirros- ja maalauspaja  
Ihmetellään hyönteisiä havainnoiden ja kuvitellaan niille myös uusia ominaisuuksia tulevaisuutta varten. Työskennellään piirtäen ja laveeraten.  

Lue lisää lauantaipajoista

Opastetut kierrokset

Klo 12: Opastettu kierros leikki-ikäisille
Klo 13: Opastettu kierros kuusi vuotta täyttäneille

Lue lisää opastetuista kierroksista

Konsertti: Pienet otukset 

Ateneum-salissa, 1.5 krs  
Klo 13 ja 14   

”Kappaleen tulee olla lyhyt. Otus ei saa olla isompi kuin kissa.” Jokainen konsertissa kuultava pieni sävellys kuvaa yhden eläimen luonteenpiirrettä tai ominaisuutta. Kitaristi Petri Kumelan esittämien kappaleiden lisäksi konsertissa kuullaan Laura Ruohosen lukemana viisaan humoristisia runoja, jotka perustuvat kiehtoviin eläinfaktoihin. Konsertin kesto on noin 25 minuuttia.   

Petri Kumela, kitara  
Laura Ruohonen, runot  
Erika Kallasmaa, kuvitus  

Tiesitkö? – Mitä hyönteiset näkevät?  

Ateneum-salissa, 1.5 krs  
Klo 15

Näkevätkö hyöteiset kuten me ihmisetkin? Kuinka tarkka niiden näköaisti on? Kuinka tärkeä se on verrattuna ihmisen näköaistiin? Voimmeko me tietää kuinka hyönteiset näkevät ja ennen kaikkea, mitä ne näkevät? Kysymyksiä riittää ja toivottavasti kuulijoilla on monta lisää!

Emeritusprofessori Jyrki Muona

Tiesitkö?-luennoilla eri alojen asiantuntijat kertovat lapsiyleisölle tieteen ja taiteen ilmiöistä. Luento kestää noin 30 minuuttia, minkä jälkeen luennoitsija vastaa yleisön kysymyksiin. Luentoa suositellaan kouluikäisille.    

kuvassa on hyönteisen silmä suurennettuna