Kaikuu – suomea Ateneumissa -webinaari

Hei sinä museoiden yleisötyön, opastusten ja ryhmätoiminnan parissa työskentelevä tai aiheesta kiinnostunut, kaipaatko lisää keinoja kävijälähtöiseen toimintaan, välineitä tavoittaa uusia yleisöjä tai tapoja luoda omasta museosta entistä osallistavampi ja saavutettavampi?
Tervetuloa maksuttomaan webinaariin!

  • 12.10.2021 klo 09–12
  • 13.10.2021 klo 13–16
  • 15.10.2021 klo 09–12
  • 2.11.2021 klo 09–12
  • 9.11.2021 klo 09–12
verkkotapahtuma, ammattilaisille
Liput: vapaa pääsy
Museovieraita opastuksella.
Kaikuu-hankkeen opastus Suomen taiteen tarina -näyttelyssä. Kuva: Helka Miettunen.

käyttäjälähtöinen konsepti ryhmille

Kaikuu – suomea Ateneumissa on Opetus- ja kulttuuriministeriön Ateneumissa vuosina 2019-2021 rahoittama museoalan hanke, joka on keskittynyt erityisesti osallisuuden vahvistamiseen ja opastamisen kehittämiseen.

Kohderyhmänä ovat olleet suomen kieltä opiskelevat kotoutuvat aikuiset sekä muut selkokielestä hyötyvät ryhmät. Nyt on tullut aika jakaa hankkeen tulokset koko museokentän käyttöön. Hankkeen myötä syntynyt julkaisu Yhteinen kaiku.

Tutustu Kaikuu-hankkeeseen

Webinaareissa keskustelemme Kaikuu-hankkeen kokemuksista: siitä mitä prosessissa opimme, millaiset menetelmät toimivat, millaisia haasteita kohtasimme ja mikä muuttui.

Suomenkieliset ja maksuttomat webinaarit järjestetään Teams-alustalla. Jokainen koulutus on samansisältöinen ja niihin mahtuu 25 osallistujaa / koulutus.

Ilmoittaudu mukaan

Yhteinen Kaiku

Käsikirja osallistaviin ja selkokielisiin
opastuksiin museoissa

Kaikuu on käyttäjälähtöinen konsepti ryhmille, jotka tarvitsevat museokäynnin tueksi helpotettua suomen kieltä. Kaikuun keskiössä on voimauttavan kävijäkokemuksen tuottaminen osallistavan keskustelun avulla.