Taiteen luona: Kamarikuoro soi Ateneumissa

Kaari-ensemblen matineakonsertti kuljettaa kuulijan vuodenaikojen läpi keväästä talveen. Kappaleet tarkastelevat ihmisen ja luonnon suhdetta eri näkökulmista.

  • 6.10.2023 klo 17–17.30
sopii lapsille
Pääportaikko
Liput: museolipulla
kuoron henkilöt rivissä mustissa vaatteissa

Luontoa ääniväreissä

Kaari-ensemble on sopraano- ja alttolaulajista koostuva korkeatasoinen kamarikuoro, jolle tunnusomaista on vahva ja värikylläinen sointi. Kuoro juhlii 15. toimintavuottaan syksyllä 2023.

Ateneumin lyhyessä juhlakonsertissa Kaari-ensemble esittää Julia Laineman johdolla säestyksetöntä klassista ja nykytaidemusiikkia. Ohjelmisto koostuu luontoa ja ihmisen luontosuhdetta tutkivista sävellyksistä. Luonnon aika on myös yksi Ajan kysymys -näyttelyn tärkeimmistä teemoista. 

Ohjelma

Hildegard von Bingenin meditatiivinen O frondens virga sitoo kukkivan luonnon ja äidillisen rakkauden tiiviisti toisiinsa. Kevään sävelten kaiut rinnastuvat ihmisen sisimmässä oleviin pohdintoihin Greta Dahlströmin Som ett eko långt ifrånissa. Loppukesän tunnelmia kuvaileva Veljo Tormisin Sügismaastikud tarjoaa pehmeitä ja kuulaita sointuja. Jocelyn Morlockin Let herättelee ajatuksia ihmisen paikasta tässä maailmassa kuvaillen aihetta maahan putoilevien lumihiutaleiden kautta.

Konsertin lopuksi kuullaan Maurice Duruflén kimmeltävää sointia tarjoileva Tota pulchra es, joka on samalla maistiainen Kaari-ensemblen tulevasta joulukonsertista.  
 
Ohjelma: 
Hildegard von Bingen: O frondens virga 
Greta Dahlström: Som ett eko långt ifrån 
Veljo Tormis: Sügismaastikud-sarja: 
1. On hilissuvi 
2. Üle taeva jooksevad pilved 
3. Kahvatu valgus 
Jocelyn Morlock: Let 
Maurice Duruflé: Tota pulchra es