Kansallisgallerian henkilötietokäytäntö

Suomen taiteen tarina -näyttely. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

Kansallisgalleria on perustettu kulttuuriperinnön vahvistamiseksi ja taiteellisen sivistyksen edistämiseksi (Laki Kansallisgalleriasta 889/2013, 1 §). Sen tehtävänä on huolehtia museon kokoelman ylläpidosta ja kartuttamisesta, harjoittaa näyttelytoimintaa ja muuta taidemuseotoimintaa ja osallistua taidemuseoalan kehittämiseen. Tehtäviään hoitaessaan Kansallisgallerian tulee vahvistaa kuvataiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta (Laki Kansallisgalleriasta 2 §). Ateneumin taidemuseo on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kanssa. Kansallisgalleriaa kuuluvat myös kokoelmahallintaosasto, talous- ja hallintaosasto sekä Valtion Taideteostoimikunta.

Täyttääkseen ylläolevan vastuun, Kansallisgalleria käsittelee toiminnassaan myös henkilötietoja. Noudatamme toiminnassamme Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta (EU) 2016/679 (yleinen tietosuoja-asetus) 6 artikla 1. kohtaa. Henkilötieto on mikä tahansa merkintä, joka voidaan yhdistää tunnistettavissa olevaan ihmiseen.

Kansallisgallerian henkilötietokäytäntö -dokumentissa kerrotaan, miten Kansallisgalleria käsittelee ja suojaa henkilötietoja. Kansallisgallerian evästekäytäntö -dokumentissa kerrotaan evästeiden käytöstä Kansallisgallerian verkkopalveluissa.

Luovuttamalla henkilötietojasi Kansallisgallerialle hyväksyt tämän tietosuojalausekkeen mukaiset käytännöt.

Henkilöllä on lain mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on kerätty. Henkilöillä on myös oikeus vaatia virheellisen, puutteellisen, tarpeettoman tai vanhentuneen henkilötiedon korjaamista tai poistamista. Näistä löytyy ohjeet tietosuojalausunnosta, tarvittavat lomakkeet löytyvät alla olevista linkeistä.

Kansallisgallerian henkilötietokäytäntö (Privacy policy) (PDF)

Kansallisgallerian evästekäytäntö (Cookies) (PDF)

Rekisteritietojen tarkastuspyyntö (PDF)

Rekisteritietojen korjaamisvaatimus (PDF)

Tilaa Ateneumin blogit

Lisää alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi ja saat Ateneumin kuukausittaisen Kuukauden vieraan ja Museonjohtajan blogin suoraan sähköpostiisi.

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 15 €
Alennettu pääsymaksu 13 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 14 €
Yhteislippu Ateneumiin ja Kiasmaan 24/20 €

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Alennukset ja maksutavat
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki ainfo@ateneum.fi 0294 500 401

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 0294 500 434.

Kansallisgallerian verkkokauppa
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita.

Lisää Ateneum Bistrosta