Seminaari: The Revival of Bergson in the 21st Century

Henri Bergson (1859–1941) oli aikansa johtavia filosofeja, jonka käsitykset muistista, ajan luonteesta, intuitiosta ja evoluutiosta luovana prosessina vaikuttivat useisiin 1900-luvun alun filosofian suuntauksiin. Viime vuosikymmeninä lukuisat tutkijat, taiteilijat ja filosofit ovat kiinnostuneet tämän ranskalaisen filosofin ajattelusta, ja hänen perintönsä uudelleentulkinnat ovat nostaneet bergsonismin globaaliksi ilmiöksi. Seminaari valaisee filosofian, biologian ja taiteiden vuorovaikutusta Bergsonin ajattelussa ja tarkastelee Bergsonismin poliittisia ulottuvuuksia/mahdollisuuksia.

  • 26.11.2021 klo 09.15–18
englanniksi
Ateneum-sali
Liput: vapaa pääsy
Mustavalkokuvassa knallipäinen viiksekäs mies, katsoo pois kamerasta.
Henri Bergson

Vapaa pääsy

Seminaarin kielenä on englanti ja tapahtumaan voi osallistua joko etänä tai paikan päällä.

Tutustu ohjelmaan englanniksi

Osallistumisohjeet etänä

Voit kuunnella tilaisuutta omalta laitteeltasi Teams-alustan kautta. Verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys.  

Tietokoneella käytettäessä Teams-sovellusta ei tarvitse ladata, koska seminaaria voi kuunnella myös selaimen kautta. Mobiililaitteilla ja tableteilla käytettäessä Teams-sovellus tulee ladata erikseen. Lisätietoja saat klikkaamalla alla olevaa Liity mukaan -linkkiä.

Liity mukaan seminaariin tästä linkistä

Ohjeemme turvalliseen museovierailuun

Huolehdimme yleisön turvallisuudesta sekä kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota. Tulethan museoon vain terveenä.

Tutustu ohjeisiin