Mun Ateneum -webinaarit

  • 19.9.2022 klo 13–16
  • 26.9.2022 klo 13–16
  • 3.10.2022 klo 13–16
suomeksi, ammattilaisille
Verkkotapahtuma
Liput: vapaa pääsy
Ilmoittautuminen linkin kautta

Webinaarit ammattilaisille

Webinaarit on suunnattu kulttuurilaitosten henkilökunnalle sekä opettajille, jotka hyödyntävät kulttuurilaitosten tarjontaa opetuksessaan. Myös kulttuuriopetussuunnitelmien järjestäjät ovat tervetulleita.  

Mun Ateneum -hankkeessa on kehitetty 5.-6. luokille suunnattu etätapaamisten ja oheismateriaalien kokonaisuus. Hankkeessa järjestetyn toiminnan tavoite on ollut lisätä Ateneumin taidekokoelman tunnettuutta, mahdollistaa aito vuorovaikutus ja osallisuus sekä monialainen oppiminen. Vuosina 2021–2022 toteutettavaa hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Syksyn webinaareissa kerrotaan hankkeesta ja sen tuloksista. Jokaisella tapaamiskerralla on hieman eri painotus. Valitse yksi tai osallistu vaikka jokaiselle kerralle. Tule mukaan, jos kaipaat vinkkejä vastaavan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.  

Lisää tietoa Mun Ateneum -hankkeesta.

Ohjelma

I: Ma 19.9. klo 13-16 Mun Ateneum – Havaintopiirustus opetusmenetelmänä 

Tapaaminen alkaa Mun Ateneum -ohjelman esittelyllä, jonka jälkeen keskitytään havaintopiirustukseen pohtien esimerkiksi etäyhteyksien hyötyjä ja haasteita ohjaukselle. Opetusmenetelmään tutustutaan myös itse tehden ja ryhmässä keskustellen. Osallistujien kannattaa varata pehmeä lyijykynä ja paperia (2 x A4) piirustusharjoitteita varten.  

projektituottaja Inka Yli-Tepsa ja museolehtori Erica Othman, Ateneumin taidemuseo 

II: Ma 26.9. klo 13-16 Mun Ateneum – Taidekuva ja keskustelevat menetelmät 

Tapaamisen alussa hanke esitellään erityisesti opettajilta ja oppilailta saadun palautteen perusteella. Tapaamisen toisessa osiossa keskitytään hankkeessa käytettyihin menetelmiin, kuten selkokieli ja keskusteleva kuvan tarkastelu.  

yleisötyöpäällikkö Satu Itkonen, tuottaja Mari Jalkanen, Ateneumin taidemuseo  

III: Ma 3.10. klo 13-16 Mun Ateneum – Osallisuus ja monialainen oppiminen 

Tapaamisen ensimmäisellä tunnilla tutustutaan hankkeessa toimineiden oppaiden oppimispolkuun sekä rooliin innostavan toiminnan kehittäjinä. Webinaarisarjan päätteeksi kuulemme Helsingin yliopiston tutkimushankkeesta OMA Ateneum – Osallisuus ja monialainen oppiminen taidemuseon ja koulun yhteistyössä.  

projektituottaja Inka Yli-Tepsa, Ateneumin taidemuseo, vanhempi yliopistonlehtori Seija Kairavuori, yliopistonlehtori Hanna Niinistö, Helsingin yliopisto, Kasvatustieteiden tiedekunta