Jouluinen taidematka Hampuriin 29.11.-2.12.2019

 

Hampuri on Saksan toiseksi suurin kaupunki ja tärkein satamakaupunki, joka yllättää vehreydellään: suuret vesi- ja puistoalueet tekevät kaupungista kodikkaan. 2000-luvulta lähtien Hampuri on pikkuhiljaa noussut Euroopan trendikkäimpien vierailupaikkojen joukkoon. Hampurin vetonauloihin kuuluvat monipuolinen, lähinnä modernia ja nykyaikaa edustava arkkitehtuuri, laajat, osin aivan uusiin käyttöihin otetut satama-alueet, eräät Saksan parhaat museot sekä kosmopoliittinen tunnelma ja väestö.

Hampuri on säiltään leuto kaupunki, jossa harvoin on pakkasta ja jossa joulumarkkinoita voi mahdollisesti viettää suhteellisen leudoissa olosuhteissa. Yksi kaupungin vetonauloista on myös sen kulttuurielämä.

OHJELMA

pe 29.11.

Klo 07:50 Finnairin suora lento Helsingistä Hampuriin, minne saavumme 08:50 paikallista aikaa.
Aloitamme matkamme tutustuen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kiertoajelulla. Näemme kierroksella mm. Planten und Blomen puistoalueen, St. Paulin kaupunginosan ja kuuluisan Reeperbahn-kadun sekä Beatles-aukion. Saksan ensimmäiset katetut kauppakäytävät rakennettiin aikoinaan juuri Hampuriin, vanhaan hansakaupunkiin. Ajamme myös Hampurin 27 kerroksiselle, vuonna 2017 valmistuneelle Elbphilharmony -konserttitalolle ja nousemme sen näköalatasanteelle, mistä avautuu upea näkymä satama-alueelle.
Yhteisen lounaan jälkeen tutustumme opastetulla kierroksella Bucerius Kunstforumissa America! -näyttelyyn. Walt Disney, Norman Rockwell, Jackson Pollock ja Andy Warhol olivat kaikki oman taiteellisen alansa pioneereja. Yhdessä, he ovat luoneet kuvan Yhdysvalloista, joka on syöpynyt kollektiiviseen visuaaliseen muistiimme. Bucerius Kunstforum on kansainvälinen näyttelykeskus, joka kyseenalaistaa näyttelyohjelmassaan eri taiteen alojen välisiä rajoja.
Kierroksen jälkeen kuljetus hotelliin (Holiday Inn Hamburg – Hafen City ****) ja majoittuminen. Uusi hotelli sijaitsee Hampurin tunnetun ja monipuolisen kaupunginosan Hafencityn ytimessä.

La 30.11.

Aamiainen hotellissa. Lähdemme julkisilla kulkuneuvoilla tutustumaan Hampurin taidehalliin, missä teemme opastetun kierroksen, jonka suomenkielinen oppaamme kääntää suomeksi. Hampurin taidehallissa on merkittävä kokoelma mm. 1800-luvun maalauksia, kuten kuuluisa Caspar David Friedrichin Vaeltaja sumumeren yllä. Laadukkaan kokoelman lisäksi esillä on useampi vaihtuva näyttely.
Opastuksen jälkeen on aikaa tutustua taidehallin näyttelyihin tarkemmin, tai suunnata tutustumaan omatoimisesti Hampuriin ja sen joulumarkkinoihin.
Hampurin joulumarkkinat: Kuuluisimmat markkinat sijaitsevat kaupungintalon edessä, Rathausmarktilla. Toreilla on tarjolla lämmintä glühweinia, pieniä herkkuja ja käsityöläisten tuotteita. Toinen tutustumisen arvoinen joulutori sijaitsee Alster-järven laidalla, Jungfernstiegin varrella.
Paluu hotelliin omatoimisesti

Su 1.12.

Aamiainen hotellissa.
Sunnuntaina ensimmäinen kohteemme on Deichtorhallen, joka on vanhoihin 1900-luvun alun kauppahalleihin perustettu taidehalli ja jakautuu kolmeen näyttelytilaan: Halle für aktuelle Kunst, Haus der Photographie ja Samlung Falckenberg. Opastetun kierroksen jälkeen jää myös hetki omaa aikaa tutustua näyttelyihin.
Yhteisen lounaan jälkeen tutustumme Kunstvereiniin, joka esittelee usein vaihtuvissa näyttelyissään nuoria ja nousevia taiteilijoita. Joulukuun alun näyttelyt julkaistaan myöhemmin syksyllä.
Iltapäivä vapaata.

Ma 2.12.

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus klo 12. Matkatavarat voi jättää hotellin säilytykseen. Lähdemme opastetulle arkkitehtuurikävelylle. Englannin kielisellä opastuksella tutustumme Hampurin arkkitehtonisesti merkittäviin rakennuksiin, kuten Chilehaus, Hapag-Lloyd-Haus, Hampurin pörssin ja kaupungintalo.
Kierroksen jälkeen nautimme lounaan ja sen jälkeen meillä on vielä hetki vapaata aikaa kaupungilla.
Klo 16.00 Kuljetus Hampurin lentoasemalle. Lähtöselvitys. Klo 19.10 Lähtö Finnairin reittilennolla Helsinkiin, jonne saavumme klo 22.05.

Matkan hinta on 1 052 €, jos ryhmäkoko on 20 henkeä. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 255 €.
Hintaan sisältyy:

 • Finnairin reittilennot turistiluokassa
 • verot ja viranomaismaksut
 • 23 kg ruumaan menevää matkatavaraa ja 8 kg käsimatkatavaraa
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • kolmen yön majoitus hotellissa Holiday Inn Hamburg – Hafen City ****
 • aamiainen hotellissa
 • kolme lounasta (valmiiksi valittu menu, ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot etukäteen)
 • opastetut kierrokset Hampurin taidehallissa, Buceriuksen Kunstforumissa, Deichtorhallenissa ja Kunstvereinissa
 • kahden päivän julkisen liikenteen lippu
 • opastettu kaupunkikierros tulopäivänä ja arkkitehtuurikävely lähtöpäivänä (opastus englanniksi)
 • arvonlisävero

Hintaan ei sisälly muita ruokailuja, ruokajuomia, juomarahoja eikä matkavakuutusta. Hinnat edellyttävät minimilähtijämäärää.

Matka ei sovi pahasti liikuntaesteisille. Matkaohjelma sitoumuksetta. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Ryhmämatkatoimisto Resviaria.