Jäsenkirje 3/2019

Hyvä Ateneumin ystävä,

Omasta ja yhdistyksen hallituksen puolesta tervehdin iloisena teitä jokaista nyt, kun satavuotisjuhlavuotemme monipuolinen ja aktiivinen syksy on alkamassa. Tässä jäsenkirjeessä esitelty runsas jäsenohjelma täydentyy vielä lähikuukausina. Täydennyksistä viestimme sähköpostitse, joten varmistathan, että sähköpostiosoitteesi on tiedossamme/ajan tasalla.

Tänä syksynä voimme kaikki olla iloisia ja yhdistyksenä jopa ylpeitä yhdistyksen vaiherikkaasta satavuotisesta toiminnasta ja vuosien aikana karttuneesta omasta lahjoituskokoelmasta. Ateneumin tuottama ja amanuenssi Hanne Selkokarin kuratoima hieno Sata vuotta ystävyyttä -näyttely on nyt avautunut ja on avoinna 6.10 asti. Näyttely ja siihen liittyvä oheisohjelma esittelee vuosien tauon jälkeen suurelle yleisölle omaa lahjoituskokoelmaamme ja ystävätoimintaa uudessa valossa. Näyttely on inspiroinut myös keittiömestareita: siihen suoraan liittyvät taidemenut ovat saatavilla HOK-Elannon ravintoloista Salvessa ja Kappelissa.

Juhlanäyttely ja yhdistyksemme 100-vuotisjuhlavuosi ovat viime viikkoina saaneet paljon positiivista julkisuutta eri medioissa. Julkisuus luo tunnettuutta, tunnettuus luo kiinnostusta toimintaamme kohtaan ja tuo meille uusia jäseniä. Toivon myös, että juhlavuotemme saama julkisuus kannustaisi ja innostaisi Suomen muiden museoiden ystäväyhdistyksiä edelleen kehittämään aktiivisesti toimintaansa. Ystäväyhdistykset ja niiden jäsenet ovat museoille valtaisa voimavara ja mahdollisuus – nyt ja tulevaisuudessa.

Seuraava yhdistyksemme teoslahjoitus Ateneumille on Marcus Collinin maalaus, Mustapukuinen nainen, vuodelta 1918. Teos on jo taidokkaasti konservoituna esillä juhlanäyttelyssä. Siihen liittyvä, kaikille avoin rahankeräys jatkuu lokakuuhun asti. Keräyksestä ja lahjoitustavoista lisätietoa löydät tästä kirjeestä, verkkosivuiltamme tai olemalla suoraan yhteydessä toiminnanjohtaja Anna Laamaseen. Toivomme kovasti saavamme edelleen lisää lahjoituksia: jokainen euro on arvokas lahja yhdistykselle ja kokoelmamme kautta tuleville sukupolville. Kiitän suuresti ja erittäin lämpimästi Sinua, joka olet keräykseemme jo osallistunut.

Tästä jäsenkirjeestä löytyy linkki jäsentutkimukseen, johon toivoisin Sinun vastaavan. Kerro meille, mistä sinä Ateneumin ystävätoiminnassa iloitset, mitä toivot jäsenyydeltä ja missä me voisimme olla yhä parempia. Vastauksesi ovat todella tärkeitä, sillä ne auttavat meitä kehittämään yhdistyksen toimintaa konkreettisesti lähivuosina. Hallitus aloittaa jäsenkyselyn tulosten pohjalta yhdistyksen strategiakauden 2020-2024 suunnittelun vielä loppuvuoden aikana.

Syksymme huipentuu koko jäsenistön yhteiseen 100-vuotisjuhlaan Ateneumissa keskiviikkona 13.11.2019. Ilta on täynnä monipuolista ohjelmaa ja riemukasta juhlatunnelmaa, joten laitathan ajankohdan jo nyt kalenteriisi. Avec-kutsun syntymäpäiville saat postitse lokakuun aikana.

Kymmenen hallitusvuoden ja kahdeksan vuoden puheenjohtajuuden jälkeen jään itse pois yhdistyksen hallituksesta, kun vuosikokous ensi maaliskuussa valitsee yhdistykselle uuden puheenjohtajan. Nämä vuodet kanssanne ovat olleet minulle ilo – ja kunnia.

Toivon Sinulle lempeää ja kaunista syksyn alkua.

Ystävyydellä,
Johanna Piisi
hallituksen puheenjohtaja

Hiljainen kauneus ja Sata vuotta ystävyyttä -näyttelyt jatkuvat 6.10. saakka. Ateneum avaa uuden Fokus-tilan Olli Lyytikäisen näyttelyllä 8.10.

Ystävien juhlavuosi huipentuu ke 13.11. vietettäviin juhlallisuuksiin Ateneumissa, varaa siis jo päivä kalenteristasi. Kutsut tilaisuuteen postitetaan loka-marraskuun taitteessa seuraavan jäsenkirjeen kanssa.

Jäsenkysely

Ateneumin ystävät pyrkivät jatkuvasti kehittymään ja vastaamaan jäsenistön toiveisiin. Vastaamalla oheiseen jäsenkyselyyn voit vaikuttaa tuleviin jäsenetuihin sekä -tilaisuuksiin. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme vapaaliput kahdelle Kansallisteatteriin, vapaaliput kahdelle Helsingin kaupungin orkesterin konsertteihin sekä 3 kpl Ateneumin taiteilijat: Hugo Simberg -kirjaa.

Vastaa kyselyyn 22.9. mennessä

Kuva: Sulho Sipilä: Talvimaisema (1917-1923). Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, Ateneumin ystävien kokoelma. Kuva: Kansallisgalleria /Jenni Nurminen.

Sulho Sipilä: Talvimaisema (1917-1923).