Ateneumin ystävien 100-vuotisjuhla

 

Ateneumin ystävillä on ilo kutsua teidät juhlimaan 100-vuotiasta ystäväyhdistystä ke 13.11. klo 17-21. Samalla juhlimme Maailmalta löysin itseni – Helene Schjerfbeck ja Taiteilijoiden Ruovesi -näyttelyiden ennakkoavajaisia.

Sisäänkäynti museoon kutsua tai jäsenkorttia näyttämällä klo 17 alkaen, kutsut ovat lähteneet postiin viikolla 43. Huomioittehan ystävällisesti, että koko museorakennus, mukaan lukien Ateneum Bistro, on avajaispäivänä suljettu klo 16–17.

Ohjelma

Näyttelysalit ovat avoinna klo 17-20, Ateneum Bistro klo 21 saakka.

klo 17-20 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzopiskelijat improvisoivat eri puolilla Ateneumia. Katso esiintymispaikat alapuolelta

klo 17.30 ja klo 18.30  Näyttelyintro Maailmalta löysin itseni ja Taiteilijoiden Ruovesi Ateneum-salissa

klo 18.00 Juhlapuheet pääportaikossa: näyttelijä Kati Outinen, puheenjohtaja Johanna Piisi ja museonjohtaja Marja Sakari

klo 20.00 Sooloimprovisaatioiden jälkeen muusikot yhdistävät voimansa Ateneum Bistrossa.
Yhdessä he tulkitsevat yhtyeen jäsenten sävellyksiä, jotka kulkevat jazzin ja nykymusiikin rajapinnoilla. Vapautunut, kuunteleva improvisointi yhdessä tarkasti sävellettyjen biisien kanssa saa bändisoundin värikkääksi ja monimuotoiseksi, ja erityinen instrumentaatio antaa hyvin tilaa pienillekin yksityiskohdille musiikissa.

Josefiina Vannesluoma – laulu
Casimir Ekman – saksofoni
Héctor Lepe – kitara
Mikko Antila – vibrafoni
Antti Ahoniemi – basso

Esiintymispaikat

1.krs

Sisäpiha – vibrafoni
Mikko Antila on muusikko/säveltäjä Helsingistä. Vibrafonia pääsoittimenaan soittava multi-instrumentalisti työskentelee useissa hyvin erilaisissa kokoonpanoissa, kuten NYKY Ensemblessä tai omissa jazz-, soul-, ja teknokokoonpanoissaan. Antila on hyvin muuntautumiskykyinen minkä tahansa instrumentin äärellä, ja tähtää aina aitouteen musiikin äärellä.

Sali 3: Muoto ja väri – saksofoni
Casimir Ekman on helsinkiläinen saksofonisti ja huilisti. Improvisointi sekä jazzmusiikin estetiikka ovat Casimirille tärkeitä elementtejä soittamisessa. Inspiroivia hetkiä löytyy mm. luonnossa ajan viettäessä ja kesällä hankittua 1964-vuoden Kleinbussia korjatessa.

2.krs

Sali 9: Edistys ja epäusko – kitara
Meksikosta lähtöisin oleva Héctor Lepe on Helsingissä asuva jazzkitaristi. Lepe on saanut nopeasti jalansijaa nuoren sukupolven kitaristina suomalaisessa jazz- skenessä ja hän toimii aktiivisesti eri kokoonpanoissa ja projekteissa kuten Charles Carlman Trio ja Toon Verheyen Quartet. Improvisointiaan inspiroivat modernismin teokset.
Sali 16: Kalevala – kontrabasso
Antti Ahoniemi on helsinkiläinen kontra- ja sähköbasisti, jonka soittoa kuulee esimerkiksi yhtyeissä Fugaiu Novo, Syskofrenia ja Peela. Monipuolista musiikillista tekemistä yhdistää työskentely yhtyeiden sisäisen avoimen vuorovaikutuksen ja teosten kokonaisuuden puolesta.

3.krs

Portaikon ylätasanne – laulu
Josefiina Vannesluoma on turkulaissyntyinen laulaja, huilisti ja säveltäjä, joka on tuttu yhtyeistä Signe, Nossa Bossa ja Mortal Lease. Kuulaasta improvisoinnistaan kiiteltyä Vannesluomaa inspiroivat varhaisen modernismin tyylit. Vapaa-ajallaan hän harrastaa puupiirrosta ja kahviloita.