Kaksi lasta ja vanhempi kävelevät sisään näyttelytiloihin pitäen käsistä kiinni.
Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Lasten Ateneum

Ateneumin vierailulle kannattaa suunnata myös lasten kanssa. Lapsen kanssa aikuinen voi nähdä tututkin teokset uudesta vinkkelistä. Kierrelkää ja katselkaa, pohdiskelkaa ja jutelkaa – löytäkää omat suosikkinne!

Tervetuloa Ateneumiin!

Ateneum on maamme suurin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Täällä on esillä Kansallisgallerian kokoelmiin kuuluvia teoksia, jotka ovat suomalaisten yhdessä omistamia.

Pysyvän Ajan kysymys -näyttelyn lisäksi museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä. Ateneumista voittekin löytää vanhoja tuttuja teoksia – ja aina myös jotain uutta.

Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilmaiseksi.

Aukioloajat ja pääsyliput

Saapuminen

Sisäänkäynnit ovat Kaivokadulla ja Ateneuminkujalla. Esteetön kulku on ainoastaan Ateneuminkujalta.

Jättäkää päällysvaatteet, reput ja isot kassit ilmaiseen naulakkoon tai säilytyslokeroihin, joita on ensimmäisessä kerroksessa. Lisää tietoa esimerkiksi saapumisesta ja saleissa liikkumisesta löydät alla olevien linkkien kautta.

Usein kysyttyä

Saapuminen ja esteettömyys

Lasten Ateneum -opastukset

Lasten Ateneum –opastukset kutsuvat mukavalla tavalla taiteen maailmaan. Museolipun hintaan sisältyviä opastuksia on tarjolla 3-5-vuotiaille ja yli 6-vuotiaille. Ilmoittautuminen lipunmyyntisalin infopisteellä samana päivänä ennen opastusta. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa (max. kolme lasta / aikuinen).

Taidepajat

Ateneum on toiminut museon lisäksi myös taidekouluna. Ateneumissa on siis aina paitsi katsottu myös tehty taidetta! Sekä lapset että aikuiset ovat tervetulleita lauantaipajoihin, joissa kokeillaan kuvataiteen eri tekniikoita. Alle 18-vuotiaat pääsevät lauantaipajoihin ilmaiseksi.

Sisältöä ei löytynyt.