Kaksi lasta ja vanhempi kävelevät sisään näyttelytiloihin pitäen käsistä kiinni.
Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Lasten kanssa

Ateneum on huikean kiinnostava talo myös lapsille. Lapsen kanssa myös aikuiset voivat nähdä tutut klassikot uudesta vinkkelistä. Pohdiskelkaa ja ihmetelkää yhdessä – ja löytäkää omat suosikkinne!

Tervetuloa Ateneumiin!

Ateneum on suljettuna yleisöltä ilmanvaihtoremontin vuoksi 28. maaliskuuta 2022 alkaen. Museo avautuu uudelleen 14. huhtikuuta 2023. Lue lisää

Ateneum on maamme suurin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Täällä on esillä Kansallisgallerian kokoelmiin kuuluvia teoksia, jotka ovat suomalaisten yhdessä omistamia.

Pysyvän kokoelmanäyttelyn lisäksi museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä. Ateneumista voittekin löytää vanhoja tuttuja teoksia – ja aina myös jotain uutta.

Usein kysyttyä

Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilmaiseksi. Pääsylipputarrat saatte lipunmyynnistä.

Aukioloajat ja pääsyliput

Saapuminen

Sisäänkäynnit ovat Kaivokadulla ja Ateneuminkujalla. Esteetön kulku on ainoastaan Ateneuminkujalta.

Jättäkää päällysvaatteet, reput ja isot kassit ilmaiseen naulakkoon tai säilytyslokeroihin, joita on ensimmäisessä kerroksessa.

Saapuminen ja esteettömyys

Suomen taiteen tarina -näyttelytiloissa; edustalla penkki, jossa istuu kaksi lasta vierekkäin. Taaempana kolme maalausta vierekkäin ja niitä katselemassa kolme aikuista.
Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen.

Lasten opastukset

Voit tilata näyttelyihin lapsille suunnatun opastetun kierroksen tai näyttelyintron omalle ryhmällesi.

Varaukset:
Kansallisgallerian palvelumyynti
myynti [a] kansallisgalleria.fi
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)

Katso kaikki tilattavat opastukset

Avoimet opastukset lasten kanssa

Ilmoittautuminen lipunmyyntisalin infopisteellä samana päivänä ennen opastusta. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa (max. viisi lasta / aikuinen).

Sisältöä ei löytynyt.

Taidepajat

Ateneum on toiminut museon lisäksi myös taidekouluna. Ateneumissa on siis aina paitsi katsottu myös tehty taidetta! Sekä lapset että aikuiset ovat tervetulleita lauantaipajoihin, joissa kokeillaan kuvataiteen eri tekniikoita. Alle 18-vuotiaat pääsevät lauantaipajoihin ilmaiseksi. Järjestämme toisinaan myös maksullisia Yhdessä lapsen kanssa -pajoja.

Sisältöä ei löytynyt.

Museokaupasta lapselle

Siirry museokaupan sivuille