Kaksi lasta ja vanhempi kävelevät sisään näyttelytiloihin pitäen käsistä kiinni.
Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Lasten kanssa

Ateneum on huikean kiinnostava talo myös lapsille. Lapsen kanssa myös aikuiset voivat nähdä tutut klassikot uudesta vinkkelistä. Pohdiskelkaa ja ihmetelkää yhdessä – ja löytäkää omat suosikkinne!

Tervetuloa Ateneumiin!

Ateneum on suljettuna yleisöltä ilmanvaihtoremontin vuoksi 28. maaliskuuta 2022 alkaen. Museo avautuu uudelleen keväällä 2023. Lue lisää

Ateneum on maamme suurin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Täällä on esillä Kansallisgallerian kokoelmiin kuuluvia teoksia, jotka ovat suomalaisten yhdessä omistamia.

Pysyvän kokoelmanäyttelyn lisäksi museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä. Ateneumista voittekin löytää vanhoja tuttuja teoksia – ja aina myös jotain uutta.

Usein kysyttyä

Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilmaiseksi. Pääsylipputarrat saatte lipunmyynnistä.

Aukioloajat ja pääsyliput

Saapuminen

Sisäänkäynnit ovat Kaivokadulla ja Ateneuminkujalla. Esteetön kulku on ainoastaan Ateneuminkujalta.

Jättäkää päällysvaatteet, reput ja isot kassit ilmaiseen naulakkoon tai säilytyslokeroihin, joita on ensimmäisessä kerroksessa.

Saapuminen ja esteettömyys

Suomen taiteen tarina -näyttelytiloissa; edustalla penkki, jossa istuu kaksi lasta vierekkäin. Taaempana kolme maalausta vierekkäin ja niitä katselemassa kolme aikuista.
Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen.

Kokoelmanäyttely Suomen taiteen tarina

Ateneumin taidemuseossa on maan vanhin ja laajin taidekokoelma. Rakastetut klassikkoteokset löytyvät museon toisesta kerroksesta, jossa on esillä kokoelmanäyttely Suomen taiteen tarina.

Kokoelmanäyttely tarjoaa aikamatkan Suomen taiteeseen ja historiaan. Taideteoksista löytyy elämää, ihmisiä ja luontoa yli sadan vuoden ajalta. Kierros alkaa Maisema-salista (2.15), mutta voitte toki aloittaa mistä vain. 

Lasten opastukset

Voit tilata näyttelyihin lapsille suunnatun opastetun kierroksen tai näyttelyintron omalle ryhmällesi.

Tiedustelut ja varaukset
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)
myynti@kansallisgalleria.fi

Aikamatkalla – näyttelyintro lapsille

Aikamatkalla – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu näyttelyintro avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn.

Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien. Kaikki mukavasti Ateneum-salissa istuen! Intron jälkeen voitte lähteä näyttelykierrokselle omaan tahtiin.

Rajoitukset voivat vaikuttaa saatavuuteen sekä ryhmäkokoihin.

Katso esittelyvideo näyttelyintrosta

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä
Hinta: 5 €/hlö + pääsyliput
päiväkodit ja koulut 55 € / luokka
Ryhmäkoko: 10-134 hlö
Kesto: 20 min

Teethän varauksen neljä viikkoa ennen ajankohtaa.

Katso kaikki tilattavat opastukset

Avoimet opastukset lasten kanssa

Lauantaisin järjestettävillä opastetuilla kierroksilla tutustutaan Suomen taiteen tarina -näyttelyyn.

Ilmoittautuminen lipunmyyntisalin infopisteellä samana päivänä ennen opastusta. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa (max. viisi lasta / aikuinen).

Sisältöä ei löytynyt.

Taidepajat

Ateneum on toiminut museon lisäksi myös taidekouluna. Ateneumissa on siis aina paitsi katsottu myös tehty taidetta! Sekä lapset että aikuiset ovat tervetulleita lauantaipajoihin, joissa kokeillaan kuvataiteen eri tekniikoita. Alle 18-vuotiaat pääsevät lauantaipajoihin ilmaiseksi. Järjestämme toisinaan myös maksullisia Yhdessä lapsen kanssa -pajoja.

Sisältöä ei löytynyt.