Perhe katselee veistosta Ateneumin pääsalissa.

Lasten Ateneum

Ateneumin vierailulle kannattaa suunnata myös lasten kanssa. Lapsen kanssa aikuinen voi nähdä tututkin teokset uudesta vinkkelistä. Kierrelkää ja katselkaa, pohdiskelkaa ja jutelkaa – löytäkää omat suosikkinne!

Tervetuloa Ateneumiin!

Ateneum on maamme suurin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Täällä on esillä Kansallisgallerian kokoelmiin kuuluvia teoksia, jotka ovat suomalaisten yhdessä omistamia.

Pysyvän Ajan kysymys -näyttelyn lisäksi museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä. Ateneumista voittekin löytää vanhoja tuttuja teoksia – ja aina myös jotain uutta.

Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilmaiseksi.

Aukioloajat ja pääsyliput

Tutustu videoon ennen vierailua

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Videolla Eeva kertoo museovierailusta.

Studio

Studio on toiminnallinen tila sekä hengähdys-, keskustelu- ja levähdyspaikka. Se sijaitsee toisessa kerroksessa, pääsalimme läheisyydessä. Täällä voit syventyä yhteen taideteokseen, joka vaihtuu säännöllisin väliajoin. Tilassa kaikenikäiset voivat piirtää, levätä, lukea ja oleilla. Sieltä löydät myös palapelejä perheen pienimmille.

Lasten esite

Löydätte saapuessanne lippusalin sohvapöydältä tai esitetelineestä lasten esitteen, jonka avulla voi tehdä löytöretken Ajan kysymys -näyttelyssä. Esitteeseen on tehty näyttelystä teospoimintoja, jotka rohkaisevat myös yhteiseen pohdintaan ja keskusteluun teosten äärellä.

Esitteen sisältö löytyy tiivistettynä myös kokoamastamme teosgalleriasta.

Tutustu Lasten Ateneum -galleriaan

Lasten Ateneum -opastukset

Lasten Ateneum –opastukset kutsuvat mukavalla tavalla taiteen maailmaan. Museolipun hintaan sisältyviä opastuksia on tarjolla 3-5-vuotiaille ja yli 6-vuotiaille. Ilmoittautuminen lipunmyyntisalin infopisteellä samana päivänä ennen opastusta. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa (max. kolme lasta / aikuinen).

Taidepajat

Ateneum on toiminut museon lisäksi myös taidekouluna. Ateneumissa on siis aina paitsi katsottu myös tehty taidetta! Sekä lapset että aikuiset ovat tervetulleita lauantaipajoihin, joissa kokeillaan kuvataiteen eri tekniikoita. Alle 18-vuotiaat pääsevät lauantaipajoihin ilmaiseksi.

Lue lisää lauantaipajoista