Kuinka ostan ennakkolipun verkosta?

Voit ostaa ennakkolipun näyttelyihin ja osaan tapahtumista verkkokaupastamme. Alta löydät vastauksia yleisempiin kysymyksiin liittyen lipun ostamiseen ja käyttämiseen. Kehitämme uutta verkkokauppaa paremmaksi – kiitos kärsivällisyydestäsi!

Ohjeita ennakkolipun ostamiseen

Mistä pääsen Ateneumin verkkokauppaan?

Löydät Osta lippuja -painikkeen etusivun oikeasta alakulmasta. Voit ostaa lipun myös jokaisen näyttelyn sivulta Liput-painikkeen kautta.

Kuinka paljon verkosta ostettu lippu maksaa?

Normaalin pääsylippumme hinta on 20 euroa ja alennetun pääsylipun hinta 12 euroa (18–24-vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt). Alle 18-vuotiaiden sisäänpääsy on ilmainen. Verkosta ostettuun lippuun ei tule lisämaksuja.

Verkkokaupassa käyvät maksuvälineenä myös eri vuosikortit (esim. museokortti, pressikortti, Ateneumin ystävien ja Kansallisgallerian jäsenkortit). Verkkokaupasta voi varata pääsylipun myös alle 18-vuotiaalle. Oikeus alennus- tai ilmaislippuun tarkistetaan Ateneumissa lipuntarkastuksen yhteydessä. 

Katso kaikki Ateneumissa käyvät vuosikortit 

Mitä maksutapoja verkkokaupassa on käytössä?

Maksut välitetään Paytrail-palvelun kautta. Palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla ja maksukorteilla (credit/debit). Maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla näkyy Paytrail Oyj.

Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Siirto, American Express, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, Masterpass- ja MasterCard -kortit, Walley, OP Lasku ja Apple Pay. 

Verkkokaupan käyttö- ja toimitusehdot

Onko minun pakko ostaa ennakkolippu? Enkö voi ostaa lippua Ateneumista? 

Lippuja myydään myös paikan päällä museossa. On mahdollista, että oville muodostuu jonoja etenkin ruuhka-aikoina.  

Sisäänpääsyn ajankohta on kiinni ostohetken asiakasmäärästä. Lipunmyynti ovelta loppuu puoli tuntia ennen museon sulkeutumisaikaa.  

Tarkista kaikki aukioloaikamme  

Voinko ostaa ennakkolipun museokortilla?

Verkkokaupasta voi ostaa ennakkolipun myös museokortilla. Valitse ensin verkkokaupassa haluamasi päivä ja ajankohta. Sen jälkeen valitse kategoria ”Lipun varaus Museokortilla”. Varauduthan näyttämään Museokorttisi saapuessasi.

Voinko ostaa Ateneumista lipun tapahtumaan ennakkoon?

Suosittelemme ostamaan tapahtumaliput etukäteen verkkokaupasta. Voit ostaa lippuja tapahtumiin myös paikan päältä lipunmyynnistämme.

Kun ostat lippua tapahtumaan, valitse kalenterista päivä, jolloin tapahtuma on, niin pääset ostamaan lipun. Tapahtumien liput ovat myynnissä tapahtumaa edeltävän päivän loppuun asti.

Missä näytän ennakkolippuni museoon tullessani? 

Ennakkolipun ostaneiden museovieraiden sisäänkäynti on Ateneuminkujan puolella. Lippuja myydään ajankohtiin, jotka alkavat yhden tunnin välein. Sisään voi saapua haluamanaan ajankohtana lipussa lukevan tunnin aikana. Suosittelemme saapumaan päivän viimeiseen ajankohtaan heti sen alkaessa.

Paikan päältä Ateneumista lipun ostavien sisäänkäynti on pääovilla Kaivokadun puolella. 

En pystykään käyttämään ostamaani ennakkolippua. Hyvitättekö lipun?

Valitettavasti lippujen hyvittäminen on mahdollista vain sairastapauksissa. Olethan siinä tapauksessa yhteydessä Ateneumin asiakaspalveluun.

Ateneumin ennakkoliput näyttelyihin eivät ole tällä hetkellä loppuunmyytyjä, joten voit tulla ostamallasi museolipulla sinulle sopivana toisena ajankohtana. Ajankohdan muutoksesta ei tarvitse ilmoittaa Ateneumin asiakaspalveluun, vaan voit tulla silloin kun haluat. Lippu ei ole henkilökohtainen, joten voit myös luovuttaa sen toiselle henkilölle.

Hyvitämme lipun myös niissä tapauksissa, joissa virhe on meidän.

Olen ostanut ennakkolipun väärälle ajankohdalle. Mitä voin tehdä?

Ateneumin ennakkoliput näyttelyihin eivät ole tällä hetkellä loppuunmyytyjä, joten voit tulla ostamallasi museolipulla sinulle sopivana toisena ajankohtana. Ajankohdan muutoksesta ei tarvitse ilmoittaa Ateneumin asiakaspalveluun, vaan voit tulla silloin kun haluat.

Huom! Ohjeistus ei koske lippuja tapahtumiin.  

Voinko tilata ennakkoliput laskulle?

Kun maksat Walley-maksutavalla, voit tilata liput laskulle. Voit myös ottaa yhteyttä Kansallisgallerian palvelumyyntiin:
myynti@kansallisgalleria.fi
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)

Lisätiedot

Ateneumin asiakaspalvelu, puh. 0294 500 401, ainfo [a] ateneum.fi (museon aukioloaikoina)