Suomen taiteen tarina -teemaopastus

Hugo Simberg: Haavoittunut enkeli, 1903. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kok. Ahlström. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

Tämä on Suomen taiteen tarina -näyttelyn ”perusopastus”. Ryhmä tutustuu taidemuseon käsitteeseen, Ateneumin taidekokoelman kautta suomalaisen taide-elämän ja taiteen vaiheisiin eli risteilee historian ja kuvakulttuurin muutoksissa yli sadan vuoden matkalla. Kierroksella kerrotaan myös Ateneum-rakennuksen ja siinä toimineiden koulujen ja museoiden historiasta. Tutustutaan ilmaisutapojen, tyylien ja aihepiirien muutoksiin ja taide-elämän kansainvälisyyteen Suomen taiteen avainteosten kautta.

Tällä ja muillakin kierroksilla pienimpien koululaisten kanssa keskitytään muutamaan avainteokseen ja lähestymistapa on tarinallisempi.
Suositellaan: Kaikki luokka-asteet.

Etkot ja jatkot: käynnin valmistelu & opastuksen jälkeen koulussa

Opasvaraukset Kansallisgallerian palvelumyynnistä numerosta 0294 500 500 (ma–pe klo 10-14) tai myynti@kansallisgalleria.fi. Voit myös lähettää opastustiedustelulomakkeen. Varaattehan opastuksen viimeistään viikkoa ennen toivomaanne ajankohtaa.

Klikkaa alla oleva kuva suureksi ja näytä oppilaille kuvat ennen museokäyntiä, niin löydätte museossa ainakin joitain tuttuja teoksia! Voit myös tulostaa kuvat.