Taidepajat kouluille

 

Opettajat ja päivähoidon hoito- ja kasvatushenkilöstö voivat ilmoittaa ryhmänsä Ateneumin taidepajaan tältä sivulta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella kaksi kertaa vuodessa, elokuussa 16.–31.8. ja tammikuussa 16.–31.1. Valinnat tehdään arpomalla ja vain valituille ilmoitetaan.

Kevät 2020

Ateneum tutuksi -maalauspaja

Tervetuloa tutustumaan Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn! Katsellaan, tutkitaan ja ihmetellään yhdessä – mikä on tuttua jo ennestään, mikä aivan uutta?

Taideteokset muodostavat monenlaisia teemoja, ja teoksista tutut hahmot – Haavoittunut enkeli, Toipilas, Kullervo, Kuningatar Blanka ja monet muut – saattavat saada uusia merkityksiä kierroksen aikana. Työpajassa teemme omia versioita tuttuun kuvastoon guassiväreillä maalaten. Maksuton.

Ilmoittaudu

Ihmisen kuva -maalauspaja

Miten Natalia Goncharova kuvasi ympäröivää maailmaa ja ihmistä esimerkiksi pukusuunnittelun tai maalaustaiteen näkökulmista? Työpajassa tutustutaan taiteilijan laajaan tuotantoon ja toteutetaan oma teos maalaten. Maksuton.

Ilmoittaudu

Omakuva – tunnekuva -piirrospaja

Tutustumme kolmannen kerroksen taidenäyttelyihin, erityisesti Helene Schjerfbeckin ja Ellen Thesleffin omakuviin ja piirrämme taidepajassa. Mitä viiva ja värien käyttö kertovat tekijästään? Kokeilemme erilaisia tapoja tehdä itsestämme kuvia – minkälaisia tunteita voimme ilmaista?

Täytetty edellisessä haussa

Ateneumin taidemuseo on myös mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-ohjelmassa.

Ateneumin työpajaan tulee tuhansia kahdeksasluokkalaisia syksyn ja kevään aikana. Lisätietoa Taidetestaajat-ohjelmasta saat www.taidetestaajat.fi

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen