Taidepajat kouluille

Opettajat ja päivähoidon hoito- ja kasvatushenkilöstö voivat ilmoittaa ryhmänsä Ateneumin taidepajaan tältä sivulta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella kaksi kertaa vuodessa, elokuussa 16.–31.8. ja tammikuussa 16.–31.1. Valinnat tehdään arpomalla ja vain valituille ilmoitetaan.

Kevät 2019

Värien pyörteissä – maalauspaja

Kohderyhmä 3.–9. lk
Maalis–toukokuu 2019, viikot 9–20 (5.3.–17.5.)
Kesto 2 ½ t

Tutustumme tsekkiläisen taiteilijan, František Kupkan näyttelyn teemoihin. Pajassa tutustumme muun muassa siihen, miten Kupkan maisema- ja muotokuvamaalaukset muuttuvat yhä abstraktimmiksi ja sointuviksi, lähes liikkuviksi väripinnoiksi. Tutkimme erityisesti värillistä valoa ja sen varjoja ja maalaamme peiteväreillä.

Ilmoittaudu tästä

Syksy 2019

Pelkistyksiä – grafiikkapaja

Tutustumme Hiljainen kauneus -näyttelyn teemoihin. Pohjoismaiden ja Itä-Aasian taidetta yhdistävät ajatus arjen kauneudesta ja yhteys luontoon. Näyttely esittelee rinnakkain 1900-luvun kuvataidetta, arkkitehtuuria, keramiikkaa ja tekstiilitaidetta. Mitä yhteistä niissä on? Teemme pajassa kohopainografiikkaa.

Kohderyhmä 3.–9. lk
Syys–lokakuu 2019, lisää aikoja grafiikkapajoihin jaetaan syyskuussa
Kesto 2 ½ t

Ilmoittaudu tästä

Ateneumin taidemuseo on myös mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-ohjelmassa.

Ateneumin työpajaan tulee tuhansia kahdeksasluokkalaisia syksyn ja kevään aikana. Lisätietoa Taidetestaajat-ohjelmasta saat www.taidetestaajat.fi

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen