Ohjeet museokäyntiä varten

Tervetuloa Ateneumiin!

Toivomme, että museovierailustanne tulee miellyttävä ja viihdytte Ateneumissa. Museokäynnistä kannattaa keskustella koulussa jo etukäteen.

Jos olet tulossa Ateneumiin luokkasi kanssa ilman varattua opastusta tai johdantoa, ilmoitathan tulostanne etukäteen sähköpostitse varaukset@kansallisgalleria.fi.

Näyttelykäynti on maksuton alle 18-vuotiaille ja ryhmän kanssa saapuville opettajille.

  • Museoon saapuessa opettaja/ryhmänjohtaja ilmoittautuu kassalle ja saa kassalta sisäänpääsytarrat ryhmälleen. Tarra kiinnitetään näkyvälle paikalle, esimerkiksi käteen tai rinnukseen.
  • Reput ja takit jätetään lipunmyyntisalin naulakkoon tai lukollisiin lokerikkoihin (pantti 0,50 tai 1 €). Jos museovierailu tapahtuu keskellä koulupäivää, pyydämme jättämään reput koululle. Sisälle näyttelysaleihin niitä ei voi viedä.
  • Jos teillä on varattu johdanto, siirtykää sisäpihalle odottamaan opasta, joka vie teidät johdannolle. Muussa tapauksessa ryhmä lähtee tutustumaan näyttelyyn opettajan johdolla itsenäisesti.

Viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi toivomme sinun ottavan huomioon ja teroittavan myös oppilaille seuraavia seikkoja:

  • Vierailukäynnillä kuljetaan rauhallisesti. Museotiloissa ei saa juosta. Otattehan ystävällisesti huomioon muut ryhmät ja museovieraat.
  • Opettajan tulee aina seurata oppilasryhmän mukana. Suosittelemme, että tutustutte taiteeseen yhdessä. Keskustelkaa, mutta välttäkää kovaäänistä opastamista. Jos teetät näyttelyssä tehtäviä, muistathan, että oppilaita ei silloinkaan voi jättää ilman valvontaa.
  • Näyttelytiloissa seiniin ei saa nojata, ei myöskään kirjoittaa tai piirtää seiniä vasten. Tehtävien tekoa varten naulakosta saa lainata kirjoitusalustoja. Vain lyijykynät ovat sallittuja työvälineitä näyttelytiloissa.
  • Taideteoksiin ei saa koskea. Taideteokset ovat herkkiä ja korvaamattoman arvokkaita, ja vaikka monet vauriot eivät näy heti, ne tulevat vähitellen ilmi myöhemmin. Ettehän koske myöskään lasivitriineihin.
  • Eväitä voitte syödä sisäpihalla olevan pitkän pöydän ääressä, kun tilaa on. Pidättehän tilan siistinä.

Ateneumissa nähdään!

Tilaa Ateneumin blogit

Lisää alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi ja saat Ateneumin kuukausittaisen Kuukauden vieraan ja Museonjohtajan blogin suoraan sähköpostiisi.

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 15 €
Alennettu pääsymaksu 13 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 14 €
Yhteislippu Ateneumiin ja Kiasmaan 24/20 €

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Alennukset ja maksutavat
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki ainfo@ateneum.fi 0294 500 401

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 0294 500 434.

Kansallisgallerian verkkokauppa
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita.

Lisää Ateneum Bistrosta