Ateneumin opekirje – syksy 2016

Hei kouluihin Ateneumista!

Syksymme on käynnistynyt vilkkaana.

SYKSYN OPEINFO

Opeinfo pidetään Ateneumissa keskiviikkona 2.11. klo 15–16, syksyn suurnäyttelyn, Amedeo Modiglianin juuri avauduttua. Esittelemme Modiglianin näyttelyn sekä verkkoaineistomme. Tervetuloa! Ilmoittautuminen tilaisuuteen tästä linkistä.

NÄYTTELYMME ja NIIDEN VERKKOAINEISTOJA (www.ateneum.fi/kouluille)

Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttely avattiin keväällä, ja nyt se on laajentunut kattamaan myös 1950–70 -lukujen taidetta ilmiöineen. Suuren suosion saaneen näyttelyn uudet osiot löytyvät museon pohjakerroksesta. Jo keväällä julkistimme uudet kokoelmien teemaopastukset, jotka on räätälöity entistä paremmin vastaamaan uuden perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteita. Voimme tarjota koulujen käyttöön tilattavia teemaopastuksia sekä verkkoaineistojamme, joista löytyy paljon vinkkejä ja tehtäviä ennen ja jälkeen museokäynnin sekä sen ajalle. Suosittelemme asiantuntijaoppaidemme vetämiä opaskierroksia!

Olemme laatineet koulujen käyttöön myös uuden opetus- ja inspiraationaineiston, joka keskittyy muoto- ja omakuviin. Sitä voi soveltaa kaikenikäisille oppijoille. Aineisto painottuu uusittuun kokoelmanäyttelyymme Suomen taiteen tarina, mutta siinä on oma osuus vaihtuviin näyttelyihimme: 2.10. saakka Alice Neelin maalausten ja 28.10. alkaen Amedeo Modiglianin maalausten teemoista.

Amerikkalaisen ALICE NEELIN (1900–84) maalausten näyttely on avoinna vielä 2.10.2016 asti, ja näyttelyä suosittelemme muille paitsi pienimmille koululaisille.

Italialainen AMEDEO MODIGLIANI (1884–1920) on yksi maailman tunnetuimpia taiteilijoita, jonka maalauksia ja veistoksia esittelevä näyttely Ateneumissa 28.10.2016-5.2.2017 on laajin Pohjoismaissa hänen tuotannostaan nähty kokonaisuus.

TAIDEPAJAT

Opettajat ja päivähoidon henkilöstö voivat ilmoittaa ryhmänsä Ateneumin maksuttomiin taidepajoihin kahdesti vuodessa. Syksyn pajat ovat jo täynnä, ja seuraava ilmoittautuminen on tammikuussa 16.-31.1.2017 kevään pajoihin. Valinnat tehdään arpomalla.

Aikuisten lyhytkurssit (2,5 tuntia) pidetään syksyllä ke- ja to-iltaisin. Tule saamaan uusia ideoita työskentelyyn tai ihan muuten vaan. Ilmoittautuminen netin kautta www.ateneum.fi/paja/taidepajat-aikuisille/

Voit kokeilla lauantaisin klo 11-14 nonstop-työpajojamme. Syksyn teemat nettisivuiltamme. Voit myös tilata kokonaisen työpajan omalle porukalle: www.atenem.fi/paja/porukalla-ateneumiin/

Tervetuloa Ateneumiin! Museoon on alle 18-vuotiailla aina vapaa pääsy!

Ystävällisesti tervehtien Ateneumin yleisötyötiimi (etunimi.sukunimi@ateneum.fi)
Satu Itkonen, Anja Olavinen, Erica Othman ja Mika Väyrynen

Ateneumin taidemuseo / Kansallisgalleria
Kaivokatu 2
00100 Helsinki
www.ateneum.fi