Ryhmä nuoria istuu taidenäyttelyssä lattialla. Kuvan keskellä istuva tyttö kuuntelee keskittyneesti.
Kuva: Ville Malja

Kouluille

Tervetuloa Ateneumiin oppimaan, eläytymään, viihtymään ja toimimaan! Ateneumissa teitä odottavat Suomen taiteen tarina -näyttelyn rakastetut klassikot sekä osaavat ja innostavat taidekasvattajat ja oppaat. Ateneumin taiteeseen tutustuminen onnistuu myös verkossa, joten museoretki voi alkaa jo omassa luokassa.

Ajankohtaista

Ennen vierailua

Museovierailussa on ainesta vaikka minkälaiseen projektiin! Ottakaa vierailustanne kaikki irti valmistautumalla siihen etukäteen. Vierailun antiin kannattaa palata myös retken jälkeen. 

Pääsyliput

Alle 18-vuotiaille on vapaa pääsy Ateneumiin. Oppilasryhmän kanssa opettajan käynti museossa on maksuton. Opettajille on tarjolla vuosikortti, joka käy Ateneumin lisäksi Kiasmassa ja Sinebrychoffin taidemuseossa. Esitä OAJ:n, KOL:n tai muu vastaava opettajakortti kassalla.

Lue lisää pääsylipuista ja vuosikorteista

Kerro tulostanne

Jos olette tulossa luokan kanssa Ateneumiin ilman varattua opastusta tai näyttelyintroa, ilmoitattehan vierailustanne etukäteen osoitteeseen ainfo [a] ateneum.fi.

Opettajana voit opastaa myös itse ryhmääsi. Huomaathan, että joissain suosituissa näyttelyissä kaikki opastaminen on kielletty runsaan yleisömäärän vuoksi. Tästä kerromme aina näyttelyn yhteydessä erikseen.

Saapuminen museoon

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilmaiseksi.

Sisäänkäynti museoon on pääovesta Rautatientorin puolelta. Esteetön kulku löytyy Ateneuminkujan puolelta

Jättäkää päällysvaatteet, reput ja isot kassit lipunmyyntisalin naulakkoon tai säilytyslokeroihin.

Ilmoita ryhmäsi museon kassalle, niin saat kaikille pääsylipputarrat. Ne kiinnitetään näkyvälle paikalle esimerkiksi käteen tai rinnukseen. Sitten voitte suunnata näyttelytiloihin joko portaikon kautta tai hissillä. Jos olette varanneet opastuksen tai näyttelyintron, opas tulee teitä vastaan museon sisäpihalle.

Museon henkilökunta on teitä varten – kysykää siis tarvittaessa rohkeasti apua.

 

Valmistautukaa vierailuun

Mitä tiedämme ja odotamme? 

Jutelkaa yhdessä siitä, mikä museo on. Entä mitä on taide? Siinäpä vasta iso kysymys pohdittavaksi. Mitä odotatte tulevalta vierailulta? Etsikää tietoa, keskustelkaa, kirjoittakaa ja piirtäkää oppilaiden ikätason mukaan.

Etsikää kuva Ateneumin taidemuseosta. Selvittäkää, missä rakennus sijaitsee ja miten sinne mennään. Jakakaa kokemuksia mahdollisista aikaisemmista käynneistä.  

Saapuminen ja esteettömyys

Ateneumista voi etsiä lisää tietoa verkossa. Selvittäkää esimerkiksi, milloin Ateneum-rakennus on valmistunut? Millaisessa käytössä talo on ollut aikaisemmin? Mitä näyttelyitä Ateneumissa on tällä hetkellä? 

Ateneumin tarina

Taidekokoelmamme

Tässä kohdassa on hyvä tutustua museossa toimimiseen. Kun oppilaat tietävät, mihin ovat tulossa, vierailulla päästään nopeasti kiinni itse asiaan. 

Mitä museossa saa tehdä?

Viihtyisä ja turvallinen museo

Katselkaa, kävelkää, jutelkaa

Liikkukaa museossa rauhalliseen tahtiin. Näin jää myös aikaa katsella teoksia yhdessä ja keskustella. Jos haluatte tutkia jotain teosta yhdessä pitempään, voitte vaikka istahtaa lattialle juttelemaan. Taide herättää tunteita. Jos itkettää tai naurattaa, se on ok!

Museossa ei kuitenkaan saa juosta.

Taideteoksiin ei saa koskea

Henkilökunta pitää huolta taideteoksista, jotka ovatkin korvaamattoman arvokkaita.

Teoksiin ei saa koskea lainkaan, koska sormista tarttuu pienelläkin hipaisulla näkymätöntä rasvaa ja likaa, jotka tuhoavat teosta vähitellen. Pitäkää siis vähintään metrin mitan verran väliä taideteoksiin. Teokset voivat olla vaarassa myös, jos seiniin tai vitriineihin nojataan.

Suojellaan teoksia yhdessä!

Opettaja tuo taiteen luo

Opettaja, olethan oppilasryhmäsi mukana koko vierailunne ajan. Jos teette näyttelyssä tehtäviä, ethän jätä oppilaita silloinkaan yksin. Lyijykynät ovat sallittuja työvälineitä näyttelytiloissa. Opettajana voit myös opastaa ryhmääsi. Huomaathan, että joissain suosituissa näyttelyissä kaikki opastaminen on kielletty runsaan yleisömäärän vuoksi. Tästä kerromme aina näyttelyn yhteydessä erikseen.

Hienoa, että tulette yhdessä museoon!

Muistoja museosta

Voitte ottaa valokuvia muistoksi museoretkestänne. Jos jaatte kuvia sosiaalisessa mediassa, voitte käyttää aihetunnisteita kuten #ateneum #suomentaiteentarina #kansallisgalleria

Salamaa ja selfiekeppiä ei saa käyttää näyttelytiloissa.

Eväiden syönti sisäpihalla

Näyttelysaleihin ei voi viedä ruokaa tai juomaa. Teosten turvallisuus on tässäkin syynä. Eväiden syöminen onnistuu pöydän ääressä museon katetulla sisäpihalla.

Museon henkilökunta on teitä varten – kysykää siis tarvittaessa rohkeasti apua.

Opastuksella enemmän irti

Opastetulla kierroksella tutustutaan tarkemmin muutamaan valittuun teokseen. Opas kannustaa katsomaan tarkkaan, tekemään havaintoja ja keskustelemaan nähdyistä teoksista. Museokäynti on mahdollisuus koko ryhmän yhteiseen oppimiseen ja kokemiseen.   

Alennettu hinta kouluille ja päiväkodeille

Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksiamme muita edullisempaan hintaan. Myös ryhmäkoossa voidaan hieman joustaa koulujen ja päiväkotien suhteen. Suurin mahdollinen ryhmäkoko on kuitenkin 25 henkeä.

Opastettu kierros 70 € / luokka, kesto noin tunti.
Näyttelyintro Ateneum-salissa 55 € / luokka, kesto noin 30 min.

Palvelumyynti ryhmille:
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14), sähköposti: myynti [a] kansallisgalleria.fi

Kouluille suunnatut teemaopastukset kokoelmanäyttelyyn

Ateneumin kokoelmanäyttelyyn on tarjolla teemallisia opastettuja kierroksia, jotka on suunniteltu yhdessä opettajien kanssa. Tarkoitus onkin, että opetussuunnitelman toteuttaminen onnistuu valitsemalla jonkun kierroksistamme. Opastetun kierroksen tai näyttelyintron voi varata myös vaihtuviin näyttelyihin. Oppaamme ottavat huomioon oppilaiden iän ja mahdolliset toiveenne.  

Ennen oli näin – vai oliko?

Ateneumin kokoelmateosten kautta tarkastellaan ihmisten elämää ”ennen vanhaan”, mietitään aikakäsitettä ja esittämisen tapoja ja arvoja eri aikoina. Erityisesti avataan kysymystä ”onko kuva totta?” Opastuksella linkitetään mennyttä nykypäivään. Mietitään, kenen ja millaista historiaa taide näyttää ja millaista suomalaisuutta kuvat tarjoavat. Mikä oli huomiota herättävää nykytaidetta 100 vuotta sitten?

Taideteoksia voidaan linkittää nykyiseen mainos- ja mediakuvastoon sekä pohtia kulttuuri-identiteetin ja juurien teemoja. Mitä oli kulttuurinen moninaisuus ennen ja nyt?

Ihmisen kuva (omakuva, muotokuva)

Ateneumin kokoelmateosten kautta tarkastellaan ihmisten elämää ”ennen vanhaan”, mietitään aikakäsitettä ja esittämisen tapoja ja arvoja eri aikoina. Erityisesti avataan kysymystä ”onko kuva totta?” Opastuksella linkitetään mennyttä nykypäivään. Mietitään, kenen ja millaista historiaa taide näyttää ja millaista suomalaisuutta kuvat tarjoavat. Mikä oli huomiota herättävää nykytaidetta 100 vuotta sitten?

Tarinat ja myytit: Kalevala, kansanperinne ja historiamaalaus


Käsitellään suomalaisten kulttuurisia ja kielellisiä juuria, monikulttuurisuutta painottaen. Mietitään, mikä on suomalaista ja miten suomalaisuus on rakennettu. Millainen on suomalainen luonnon- tai kulttuuriympäristö taiteen kautta hahmotettuna?

Tutkaillaan, miten tulkinta todellisesta tai myyttisestä suomalaisuudesta näkyy eri aikojen teoksissa. Entä millaisia tehokeinoja on käytetty teoksissa, jotka kertovat suomalaisten historiasta?

Entä nykypäivänä: miten kansalliset myytit ja tarinat näkyvät oppilaiden omassa elämässä? Käydään läpi Kalevalan teemoja ja yksi tarina tarkemmin. Tutustutaan mahdollisesti myös muihin myyttisiin ja historia-aiheisiin teoksiin.

Taiteilija ympäristössään: luonto ja kaupunki

Taiteilijat ovat kuvanneet ahkerasti niin luontoa kuin rakennettuakin ympäristöä. Kierroksella tutkaillaan maisemakuvien lajityyppiä, kansainvälisten ihanteiden vaikutusta maisemakäsitykseen sekä maisemien poliittisuutta (runebergiläinen / topeliaaninen maisemakäsitys) ja myös taiteilijoiden tulkintoja kaupunkiympäristöstä. Mikä on ympäristön rooli taiteessa?

Mitä tarkoittaa, että maisema on mielentila? Miten oppilaan oma luontosuhde on muuttunut tai rakentunut mediakuvien ja taideteosten kautta – taidetta katsomalla ja tekemällä? Linkitetään museossa nähtyä oppilaiden omiin ympäristöihin (rakennettu ja luonnonympäristö sekä mediat) erityisesti jälkitehtävissä.

Lapsen elämää

Opastus tutustuttaa ryhmäläiset lapsuuden kuvauksiin Suomen taiteessa. Millaista lapsen elämä on ollut erilaisissa perheissä ja yhteiskuntaluokissa, erilaisina aikoina? Mitä eri aikojen kuvat kertovat lapsen asemasta perheessä ja yhteiskunnassa, lapsen leikistä ja työstä?

Löytyykö tuttuja ja nykypäivässäkin tunnistettavia asioita – entä mikä on muuttunut? Mitä ei näytetä? Kierroksella huomio kiinnittyy myös lapsen omaan, sisäiseen maailmaan, joka saa teoksissa monta vaikuttavaa tulkintaa.

Etäopastus: Taiteilijoiden matkassa

Etäopastuksella tutustutaan Ateneumin taidekokoelman keskeisiin teoksiin sekä taiteilijoihin, jotka opiskelun tai työskentelyn takia lähtivät matkaan niin kotimaahan kuin ulkomaille jo yli sata vuotta sitten. Matkanteko oli tuolloin hidasta, ja etäopastuksellakin ehditään tutustua teoksiin rauhallisesti, pintaa syvemmältä. Missä Helene Schjerfbeck tekikään Toipilas-teoksensa? Entä miten valmistui Albert Edelfeltin ihailtu maalaus?

Opastus ei kierrä näyttelysaleissa, vaan opas esittelee teemoja ja teoksia kuvaesityksen avulla. Opastuksen lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä.

Opastus ohjataan osallistujille Teams-alustan kautta. Teams-sovellus tulee ladata mobiililaitteilla, tietokoneella voi liittyä myös verkkoselaimen kautta. Voitte osallistua opastukselle ryhmänä tai omilta päätteiltänne käsin toimittamamme linkin kautta.

Etäopastukselle osallistujan verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys. Etäopastusta ei saa taltioida.

Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti
Hinta: 20 hlö 95 €, 40 hlö 170 €, koulut 70 € 
Ryhmäkoko: max 40 hlö
Kesto: 45 min

Näyttelyintro: Suomen taiteen tarina

Yleisöjohdanto Tove Jansson -näyttelyyn 2014.

Näyttelyintrolla opas johdattaa kävijät Suomen taiteen tarinan maailmaan runsaan kuvaesityksen kautta. Suositulla näyttelyintrolla istut mukavasti Ateneum-salin rauhassa ja intron jälkeen voit tutustua näyttelyyn omaan tahtiisi.  Katso esittelyvideo näyttelyintrosta

Ryhmä tutustuu taidemuseon käsitteeseen ja suomalaisen taide-elämän ja taiteen vaiheisiin Ateneumin taidekokoelman kautta.

Rajoitukset voivat vaikuttaa saatavuuteen sekä ryhmäkokoihin. Ryhmäkoko on tällä hetkellä maksimissaan 15 henkeä.

Opastuskielet: suomi, selkosuomi, ruotsi, englanti, venäjä, ranska ja italia
Hinta: 5 € / hlö + sisäänpääsyliput
Ryhmäkoko: 10 – 134 hlö
Kesto: 30-40 min

Aikamatkalla – näyttelyintro lapsille

Aikamatkalla – Lasten johdanto Suomen taiteen tarinaan

Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu näyttelyintro avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn.

Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien. Kaikki mukavasti Ateneum-salissa istuen! Intron jälkeen voitte lähteä näyttelykierrokselle omaan tahtiin.

Rajoitukset voivat vaikuttaa saatavuuteen sekä ryhmäkokoihin. Ryhmäkoko on tällä hetkellä maksimissaan 15 henkeä.

Katso esittelyvideo näyttelyintrosta

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä
Hinta: 5 €/hlö + pääsyliput
päiväkodit ja koulut 55 € / ryhmä
Ryhmäkoko: 10-134 hlö
Kesto: 20 min

Taidepajat

Ateneumin taidepajassa pääsette taiteilemaan itse! Taidepajat ovat kouluille ja päiväkodeille pääsääntöisesti maksuttomia. Mukaan voi ilmoittautua kahdesti vuodessa, 16.–31.1. ja 16.–31.8. Valinnat tehdään arpomalla. 

Jos koronavirustilanne ei salli vierailua Ateneumiin syyskauden aikana, taidepajat voidaan järjestää soveltuvin osin Taiteilijoiden matkassa -etäpajana (kesto 90 min).

Ateneum tutuksi – maalauspaja

kohderyhmä esikoululaiset ja 1.–2. lk
syys-lokakuussa 2021
kesto 2 ½ t

Tervetuloa tutustumaan Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn! Katsellaan, tutkitaan ja ihmetellään yhdessä – mikä on tuttua jo ennestään, mikä aivan uutta? Taideteokset muodostavat monenlaisia teemoja, ja teoksista tutut hahmot – Haavoittunut enkeli, Toipilas, Kullervo, Kuningatar Blanka ja monet muut – saattavat saada uusia merkityksiä kierroksen aikana.

Odottamattomat vieraat – kartonkigrafiikka

kohderyhmä 3.-9 lk.
loka-joulukuussa 2021

Tutustumme Outi Heiskasen laajaan näyttelyyn, erityisesti hänen taidegrafiikkaansa, jossa risuinen viiva synnyttää kuvia taiteilijan sisäisestä maailmasta: olennoista, hahmoista sekä eläinten ja ihmisten yhdistelmistä. Taiteilijan tuotannossa on paljon muutakin kuin taidegrafiikkaa, kuten erilaisia tilallisia ja kehollisia teoksia.

Taidepajassa kokeilemme syväpainotekniikkaa kartonkigrafiikan keinoin. Kartonkigrafiikka on syväpainomenetelmä, jossa laattana käytetään lakalla pohjustettua kartonkia. Kuva vedostetaan prässin avulla paperille.

Uudet tuulet –tanssipaja

Kohderyhmä 5.–9. lk
Kesto 1,5 t
Viikko 43
Ateneum-salissa, 1. krs.

UrbanApa-taideyhteisön festivaali järjestetään Ateneumissa yhdettätoista kertaa tänä vuonna! Ohjelmaan kuuluu mm. ilmaisia työpajoja nuorille. Tanssityöpajoissa tutustumme Ateneumin uuteen Outi Heiskanen -näyttelyyn oppaan johdolla, jonka jälkeen käsittelemme katsomiskokemusta ja näyttelystä nousevia ajatuksia, teemoja ja tunteita kehollisin ja fyysisin harjoittein.

Millaisia tuntemuksia taide herättää? Työpajan tarkoituksena on tarjota nuorille erilainen, leikkisä ja virikkeellinen museokäynti – samalla he saavat työkaluja taiteen kokemiseen. Työpajoista vastaavat kaksi tanssitaiteilijaa. Taidepajan kokonaiskesto on noin 90 min. ja se on maksuton. Tanssipajojen lisäksi festivaaliviikolla on tarjolla ilmaisia esityksiä alle 18-vuotiaille. Lisätietoja: www.urbanapa.fi

Ilmoittautuminen pajaan 16.8. alkaen

Taiteilijoiden matkassa – Ateneumin etäpaja

Kohderyhmä 3.–6. lk
tammi-helmikuussa 2022
Kesto 90 min Teams-alustan kautta

Lähdetään yhdessä taideretkelle! Taiteilijoiden matkassa -etäpaja vie osallistujat ensin Suomen taiteen tarina -näyttelyn maailmaan pajaoppaan johdolla, PowerPoint-kuvaohjelmaa ja Teams-alustaa hyödyntäen. Luokka tutustuu Ateneumin taidekokoelman keskeisiin teoksiin sekä taiteilijoihin, jotka opiskelun tai työskentelyn takia lähtivät matkaan niin kotimaahan kuin ulkomaille jo yli sata vuotta sitten. Paja sisältää myös ohjatun vesiväritekniikkaesittelyn.

Tämän jälkeen tehdään koululuokassa oma työ vesiväreillä Ateneumin lähettämillä akvarellipapereilla ja siveltimillä. Etäpajan kesto on yhteensä 90 minuuttia ja se on maksuton. Pajan kohderyhmänä ovat erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevat koulut. Jos koronavirustilanne ei salli vierailua Ateneumiin, myös pääkaupunkiseudun koulut ovat tervetulleita ilmoittautumaan etäpajaan.

Taidetestaajat

Kansallisgalleria on mukana Taidetestaajat-hankkeessa ja se on tuonut Kansallisgallerian kolmeen museoon jo noin 30 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Taidetestaajien museokäynneillä oppilaat pääsevät kokemaan ja arvioimaan taidetta omista lähtökohdistaan.

Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen valtio rahoittavat ja Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Kansallisgalleria järjestävät Taidetestaajien vierailut.

Lue lisää Taidetestaajat-hankkeesta

Taidetestaajana Ateneumissa

Ateneum kutsuu kasit testaamaan Suomen taiteen klassikoita ja kysyy: Kolahtaako?

Taideteosten äärellä pohditaan ajattomia aiheita, kuten kauneutta, identiteettiä ja ihmisenä elämistä. Vierailu rakentuu yhteisestä tekemisestä, keskusteluista ja rauhallisista hetkistä teosten parissa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyssä.

Taidetestaajien tehtävämateriaalit

Ateneum luokkahuoneessa

Museovierailu voi olla myös kokonaan virtuaalinen.  Ateneumin taidemuseoon ja taideteoksiin voi tutustua myös verkossa. Tarjolla on teoskuvia, ääniopastuksia ja lyhytelokuvia, joiden avulla voitte sitoa museovierailun osaksi koulutyötä.

Ajatuksella – tehdään yhdessä!

Ateneumin taidetehtävät johdattelevat keskustelemaan taidekuvista yhdessä koko luokan kanssa. Kuvien katselun jälkeen voittekin kääriä hihat ja paneutua taidetehtäviin. Tehtävät on suunniteltu neljälle ikäryhmälle, mutta materiaalia voi hyvin soveltaa vapaasti eri luokka-asteilla.

Taidetehtäviä kouluille

Etäopastukset

Etäopastus on Teams-alustalla toteutettava johdatus kuvataiteen maailmaan Ateneumin taidemuseon taideteosten tai vaihtuvan näyttelyn parissa. Etäopastuksissa Ateneumin opas on aina henkilökohtaisesti läsnä, ja valmis myös vastaamaan kysymyksiin – kyse ei ole tallenteista. 

Palvelumyynti ryhmille:
puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14), sähköposti: myynti [a] kansallisgalleria.fi

Etäopastus: Taiteilijoiden matkassa

Etäopastuksella tutustutaan Ateneumin taidekokoelman keskeisiin teoksiin sekä taiteilijoihin, jotka opiskelun tai työskentelyn takia lähtivät matkaan niin kotimaahan kuin ulkomaille jo yli sata vuotta sitten. Matkanteko oli tuolloin hidasta, ja etäopastuksellakin ehditään tutustua teoksiin rauhallisesti, pintaa syvemmältä. Missä Helene Schjerfbeck tekikään Toipilas-teoksensa? Entä miten valmistui Albert Edelfeltin ihailtu maalaus?

Opastus ei kierrä näyttelysaleissa, vaan opas esittelee teemoja ja teoksia kuvaesityksen avulla. Opastuksen lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä.

Opastus ohjataan osallistujille Teams-alustan kautta. Teams-sovellus tulee ladata mobiililaitteilla, tietokoneella voi liittyä myös verkkoselaimen kautta. Voitte osallistua opastukselle ryhmänä tai omilta päätteiltänne käsin toimittamamme linkin kautta.

Etäopastukselle osallistujan verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys. Etäopastusta ei saa taltioida.

Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti
Hinta: 20 hlö 95 €, 40 hlö 170 €, koulut 70 € 
Ryhmäkoko: max 40 hlö
Kesto: 45 min

Näyttelyintro: Outi Heiskanen

Eläinhahmo, jolla on silmät peittävä hattu. Mustavalkoinen kuva.

Akateemikko Outi Heiskanen (s. 1937) on yksi maamme tunnetuimmista taiteilijoista. Heiskanen on virtuoosimainen taidegraafikko, mutta myös sääntöjä kyseenalaistava ja rajoja rikkova kokeilija. Heiskanen tunnetaan myös performanssitaiteen sekä maa- ja ympäristötaiteen edelläkävijänä. 

Näyttelyintrolla opas johdattaa kävijät näyttelyyn runsaan kuvaesityksen kautta. Suositulla näyttelyintrolla istut mukavasti Ateneum-salin rauhassa ja intron jälkeen voit tutustua näyttelyyn omaan tahtiisi. 

Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä
Hinta: 5 € / henkilö + pääsyliput
Ryhmäkoko: 10–134 henkilöä
Kesto: 30 min

Etäopastus: Outi Heiskanen

Taiteilijan tulkinta verijuuri-kasvista. Väreissä harmaata ja punaista.

Akateemikko Outi Heiskanen (s. 1937) on yksi maamme tunnetuimmista taiteilijoista. Etäopastus tarjoaa makupaloja Heiskasen taiteen maailmasta: opastuksen aikana tutustumme taiteilijan keskeisiin teoksiin. Opastus tuo esiin myös taiteilijan humaanin ja arvostavan asenteen elämään.    

Opastus ei kierrä näyttelysaleissa, vaan opas esittelee teemoja ja teoksia kuvaesityksen avulla. Opastuksen lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä.  

Opastus ohjataan Teams-alustan kautta. Voitte osallistua opastukselle ryhmänä tai omilta päätteiltänne käsin toimittamamme linkin kautta.

Teams-sovellus tulee ladata mobiililaitteilla, tietokoneella voi liittyä myös verkkoselaimen kautta. Selainta käytettäessä suosittelemme Chromea tai Edgeä päivitettynä uusimpaan versioon. Etäopastukselle osallistuessa verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys. Etäopastusta ei saa taltioida.

Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti
Hinta: 20 hlö 95 €, 40 hlö 170 €, koulut 70 € 
Ryhmäkoko: Max. 40 hlö
Kesto: 45 min

Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvat

Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvat näyttävät tutut klassikot uudessa valossa. Elokuvissa kamera poimii teoksen pinnasta yksityiskohtia, joita silmä ei muuten näkisi. Tutustakin teoksesta paljastuu näin uusia puolia: siveltimenvetoja, tehostevärejä ja yllättäviä yksityiskohtia. Elokuvia on yhteensä 13.Klikkaa alla olevan videon oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaketta, niin saat esiin kaikki elokuvat.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Tutustu koko taidekokoelmaan

Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kokoelmateoksiin voi tutustua Kansallisgallerian verkkosivuilla. Voit hakea teoksia teosnimellä, vuosiluvulla, taiteilijan nimellä tai vaikka aihepiirillä. Tekijänoikeusvapaita teoskuvia on mahdollista ladata suoraan sivustolta.

Kansallisgallerian kokoelmahaku