Beställda guidningar och inledande föreläsningar

Fördjupa utställningsbesöket med en förhandsbokad guidning eller introduktion för att få mera ut av konsten! Se vårt mångsidiga utbud nedan.

Bokningar tas emot på bokningsnummer 0294 500 500 (mån-fre kl. 9-15), email bokningar@nationalgalleriet.fi.
Vänligen boka din guidning minst en vecka före önskad guidningstidpunkt.

På guidningsrundorna går man runt i utställningssalarna med de andra besökarna på museet. Genom valda konstverk förmedlar guiden mer ingående kunskap om utställningen. På de inledande föreläsningarna sitter ni bekvämt i den rofyllda Ateneumsalen och lyssnar på guidens föreläsning om utställningens innehåll och bakgrund. Bildspel ingår i föreläsningen. Efter föreläsningen kan ni bekanta er med utställningen på egen hand.

På Ateneum får endast guider som har befullmäktigats och utbildats av museet guida. Undantag görs för skolgrupper som kommer till en utställning under sin lärares ledning.

14.6–6.10.2019

Stilla skönhet – nordisk och östasiatisk interaktion

Aimo Kanerva: Vinterlandskap, Otalampi, 1951–1952. Finlands Nationalgalleri / Konstmuseet Ateneum. Bild: Finlands Nationalgalleri / Hannu Pakarinen

Guidning av Stilla skönhet

Det som förenar Nordens och Östasiens konst är synen på vardagens skönhet och närheten till naturen. Utställningen presenterar parallellt bildkonst, keramik, textilkonst och arkitektur från finska, svenska, danska och japanska samlingar. Guidningen öppnar hela utställningen för besökarna. I enlighet med temat Stilla uppmuntrar guiden besökarna till att betrakta och fördjupa sig i konsten.

Språk: finska, svenska, engelska, ryska, franska och italienska.
Pris: Vardagar 89 € + inträdesavgift
Söndagar och helgdagar 115 € + inträdesavgift
Gruppstorlek: Högst 25 personer
Längd: 1 h

Djuplopande guidning. Små keramiska föremål. Bild: Eeva Suorlahti

Djuplodande guidning

Det som förenar Nordens och Östasiens konst är synen på vardagens skönhet och närheten till naturen. Den djuplodande guidningen är en specialguidning av utställningen Stilla skönhet avsedd för mindre grupper. Under guidningen stannar gruppen upp vid några utvalda konstverk med tonvikt på accepterande närvaro, på att ge tid åt konsten och att öppna sig för konstens influenser. Framför konstverken förs interaktiva samtal under guidens ledning. Små keramiska föremål gör det möjligt för deltagarna att med känseln uppleva konstens materia.

Språk: finska, svenska och engelska.
Pris: Vardagar 89 € + inträdesavgift
Söndagar och helgdagar 115 € + inträdesavgift
Gruppstorlek: Högst 15 personer
Längd: 1 h