Kuva: Ville Malja

Osta ennakkolippu – pääset sisään juuri silloin, kun haluat

Avaamme ovemme yleisölle remontin jälkeen 14. huhtikuuta 2023. Jos haluat varmistaa pääsyn museoon haluamanasi ajankohtana, suosittelemme ennakkolipun ostamista. Ennakkoliput tulevat myyntiin 14. maaliskuuta. Lippuja myydään myös ovella.

Alta löydät vastauksia ennakkolippuun liittyviin yleisempiin kysymyksiin. 

Mistä voin ostaa ennakkolipun? 

Voit ostaa ennakkolipun Ateneumiin Lippu.fi:n verkkosivuilta ja myyntipisteistä 14. maaliskuuta 2023 klo 10 alkaen.

Lippu.fi-verkkopalvelun lisäksi lipun voi ostaa Lippu.fi:n puhelinpalvelusta, puh. 0600 900 900 (ma–la klo 9–21, su klo 10–18, 2 € / alk. min + mpm/pvm) sekä Stockmannilta ja muista myyntipisteistä (pois lukien R-kioskit). 

Osta pääsylippu Lippu.fi:n sivuilta

Kuinka paljon ennakkolippu maksaa? 

Normaalin pääsylippumme hinta on 20 euroa ja alennetun pääsylipun hinta 12 euroa (18–24-vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt). Alle 18-vuotiaiden sisäänpääsy on ilmainen. 

Kaikkiin Lippu.fi:stä ostettuihin lippuihin, myös ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttaviin kortteihin sekä alle 18-vuotiaiden lippuihin, lisätään Lippu.fi:n palvelumaksu 1,50 euroa sekä vähintään 1,50 euron tilausmaksu riippuen valitusta toimitustavasta. Tilausmaksu veloitetaan vain kerran per tilaus.

Lippu.fi:ssä käyvät maksuvälineenä myös eri vuosikortit (esim. museokortti, pressikortti, Ateneumin ystävien ja opettajien jäsenkortit). Lippu.fi:stä voi varata pääsylipun myös alle 18-vuotiaalle. Oikeus alennus- tai ilmaislippuun tarkistetaan Ateneumissa lipuntarkastuksen yhteydessä. 

Katso kaikki Ateneumissa käyvät vuosikortit 

Onko minun pakko ostaa ennakkolippu? Enkö voi ostaa lippua Ateneumista? 

Lippuja myydään myös paikan päällä Ateneumissa. On mahdollista, että oville muodostuu jonoja etenkin ruuhka-aikoina.  

Sisäänpääsyn ajankohta on kiinni ostohetken asiakasmäärästä. Lipunmyynti ovelta loppuu tuntia ennen museon sulkeutumisaikaa.  

Tarkista kaikki aukioloaikamme  

Kuinka paljon Ateneumista ostettu lippu maksaa?

Museosta ostetusta lipusta veloitetaan vain lipun hinta 20 tai 12 euroa. Eri vuosikorttien omistajat sekä alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilman Lippu.fi:n palvelu- ja tilausmaksuja silloin, kun lippu ostetaan paikan päällä museossa. 

Missä näytän ennakkolippuni museoon tullessani? 

Ennakkolipun ostaneiden museovieraiden sisäänkäynti on Ateneuminkujan puolella. Pääsylippuja myydään ajankohtiin, jotka alkavat 30 minuutin välein. Sisään voi saapua haluamanaan ajankohtana lipussa lukevan 30 minuutin aikana. Suosittelemme saapumaan päivän viimeiseen ajankohtaan heti sen alkaessa, jolloin näyttelyyn tutustumiseen on puolitoista tuntia aikaa ennen museon sulkeutumista.  

Paikan päältä Ateneumista lipun ostavien sisäänkäynti on pääovilla Kaivokadun puolella. 

Lisätiedot

Ennakkolipun ostaminen tai vaihtaminen 
Lippu.fi myyntipalvelu: puh. 0600 900 900 (ma–la klo 9–21, su klo 10–18, 2 € / alk. min + mpm/pvm) 

Katso kaikki Lippu.fi:n yhteystiedot 
 

Muut kysymykset 
Ateneumin palvelupiste, puh. 0294 500 401, ainfo [a] ateneum.fi (museon aukioloaikoina)