Ilja Repin: Volgan lautturit (1870–1873). Venäläisen taiteen museo. © Venäläisen taiteen museo, Pietari

Sisäänpääsy näyttelyihin vain ennakkolipulla

Tervetuloa nauttimaan Ateneumin näyttelyistä! Toistaiseksi kaikkien museovieraiden on ostettava lippu tietylle saapumisajankohdalle museoon Lippu.fi:n kautta turvallisen museokäynnin takaamiseksi. Lippuja myydään rajoitettu määrä. Muutokset ovat mahdollisia.

Lipunmyynti, liput vuosikorteilla ja alle 18-vuotiaiden sisäänpääsy

Toistaiseksi kaikki pääsyliput myydään Lippu.fi:n kautta. Paikan päältä Ateneumista ei voi ostaa lippua näyttelyyn. Ilja Repinin näyttelyn suuren kysynnän vuoksi Ateneum on valinnut kumppanikseen Lippu.fi:n, jolla on ruuhkatilanteissakin suuri kapasiteetti lipunmyyntiin.

Lippu.fi:n kautta ostettaessa normaalin pääsylipun hinta on 19 € ja alennetun pääsylipun hinta 17 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, siviilipalvelus- ja varusmiehet/-naiset). Museokortti käy maksuvälineenä Lippu.fi:ssä.

Vapaa pääsy muilla vuosikorteilla (esim. pressikortti, Ateneumin ystävät, opettajat) avautuu myöhemmin sitten, kun tiukimmat rajoitukset poistuvat. Tässä vaiheessa myös ryhmät ovat jälleen tervetulleita. Tästä tiedotetaan erikseen.

Rajatun asiakasmäärän vuoksi alle 18-vuotiaille, myös sylivauvoille, on ostettava toistaiseksi normaalihintainen pääsylippu. Kun rajoitukset helpottavat, alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita Ateneumiin maksutta. Myös silloin alle 18-vuotiaiden liput tulee varata Lippu.fi:stä.

Kaikkiin edellä mainittuihin hintoihin, myös ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttaviin kortteihin, lisätään Lippu.fi:n palvelumaksu 2 euroa sekä vähintään 1 euron tilausmaksu riippuen valitusta toimitustavasta.

Lippu.fi-verkkopalvelun lisäksi lipun voi ostaa Lippu.fi:n puhelinpalvelusta, puh. 0600 900 900 (ma–pe 9–17, 2 € / alk. min + mpm/pvm) sekä Stockmannilta.

Kun tiukimmat rajoitukset poistuvat, lippuja ryhdytään myymään myös museon lipunmyynnistä, jos niitä on jäljellä. Museosta ostetusta lipusta veloitetaan vain lipun hinta 19 tai 17 euroa.

Osta pääsylippu Lippu.fi:n sivuilta

Turvallinen museovierailu Ateneumissa

Pääsylippuja myydään ajankohtiin, jotka alkavat 30 minuutin välein. Lipun ostaneiden museovieraiden sisäänkäynti on Ateneuminkujan puolella. Sisään voi saapua haluamanaan ajankohtana lipussa lukevan 30 minuutin aikana. Suosituksena on, että ruuhkien välttämiseksi kaikki asiakkaat eivät saavu museoon heti ensimmäisenä mahdollisena saapumisaikana. Museoon saavuttuaan näyttelyissä voi viipyä niin kauan kuin haluaa, kunnes museo sulkeutuu.

Tarkista aukioloaikamme

Lue ohjeemme turvalliseen museovierailuun

Ateneumissa esillä olevat näyttelyt, museokauppa ja Café Ateneum

Ilja Repin

Fokus-sali: Hannu Väisänen ja Schillmark-variaatiot, ti 18.5.2021 alkaen

Kokoelmanäyttely Suomen taiteen tarina, ti 18.5.2021 alkaen

Näyttelyiden lisäksi myös Ateneumin museokauppa on avoinna. Café Ateneum kolmannessa kerroksessa on avoinna ti–su klo 12–17 (käynti vain pääsylipulla). Ateneum Bistro on suljettu toistaiseksi ja avataan mahdollisimman pian. Kaupassa ja Ateneum Bistrossa (sen avauduttua) saa vierailla ilman käyntiä näyttelyssä, jos niissä on tilaa. Noudatamme kulloinkin voimassa olevia henkilörajoituksia.

Ryhmät ja etäopastukset

Avoimia näyttelyintroja ja hiljaisten salien opastuksia järjestetään myöhemmin Ilja Repinin näyttelyn aikana, jos voimassa olevat rajoitukset sen sallivat. Näyttelyintrojen toteutuessa voivat ryhmät ostaa sisäänpääsyliput Ateneumista. Etäopastuksille voi ostaa lipun Museoshop-verkkokaupasta.

Ryhmävarauksia otetaan vastaan kesäkuun alusta alkaen. Ryhmät voivat varata oman näyttelyintron, opastuksen tai etäopastuksen Kansallisgallerian palvelumyynnistä: 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14), sähköposti: myynti [a] kansallisgalleria.fi.

Tutustu Ateneumin palveluihin ryhmille

Lisätiedot

Lipun ostaminen
Lippu.fi myyntipalvelu: puh. 0600 900 900 (ma–pe 9–17, 2 € / alk. min + mpm/pvm)

Katso kaikki Lippu.fi:n yhteystiedot

Muut kysymykset
Ateneumin palvelupiste, puh. 0294 500 401, ainfo [a] ateneum.fi (museon aukioloaikoina)