Äänioppaat / rus

Fotograferingshörn i utställning Ismo Hölttö (2015).

Taiteesta murteilla, selkokielellä ja “kolmella kotimaisella”

Tutustu kokoelmiimme äänioppaan avulla. Laitteen voi vuokrata museon pohjakerroksesta. Kaikkia äänioppaita voit myös kuunnella tietokoneella tai ladata mp3-tiedostot omalle soittimellesi alla olevien linkkien kautta.

Suomenkielinen ääniopas esittelee Ateneumin kokoelmien keskeisiä merkkiteoksia.

Selkokielinen ääniopas johdattaa kuulijan saamaan lisätietoa ja elämyksiä Suomen taiteen merkkiteoksista. Kun tavallinen suomi, yleiskieli, on lukijalle tai kuulijalle liian vaikeaa, on selkokielestä apua. Selkokieli on tietoisesti helpotettua suomea, jonka rakenteessa, sanastossa, sisällössä, ulkoasussa ja puhuttuna myös nopeudessa on huomioitu vastaanottajien tarpeet.
Selkoääniopas on tuotettu yhteistyössä YLE Puheen Radion Selkouutisten toimituksen kanssa ja nauhoitettu Radion Selkouutisten studiossa.

Murreäänioppaassa kiinnostavat henkilöt tekevät omia tulkintoja suomalaisille tutuista mestariteoksista mehevillä murteilla! Mitä tapahtuu kun Kalervo Palsa-vainaa kohtaa Démasqueén tai miten Tyko Sallisen Pyykkärit taipuu stadin slangille?

пресс-релизы

Национальная галерея Финляндии закрывает художественные музеи Атенеум, Киасма и музей Синебрюхова с целью предотвратить распространение коронавируса

  Художественные музеи Атенеум, Киасма и музей Синебрюхова закрыты с 17.03.2020. Национальная галерея Финляндии принимает меры по предотвращению распространения коронавируса согласно решениям государственного совета от 16.03.2020 и 17.03.2020. Помимо этого, все общественные мероприятия в музеях отменены вплоть до 30.04.2020. Музеи откроются, когда власти примут…

Read more