ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
Neuvonta: 0294 500 401
Vaihde: 0294 500 200
Opasvaraukset: 0294 500 500 (ma-pe 9-15)
 

Ateneumin ystävät

 

Ateneumin ystävät ry on Suomen vanhin ja suurin museonystäväyhdistys, joka perustettiin vuonna 1919 Ateneumin taidemuseon tukemiseksi. Alkujaan sen tarkoituksena oli hankkia museon kokoelmiin vanhaa ulkomaista taidetta. Nykymuodossaan yhdistys on ollut aktiivinen vuodesta 1985, ja jäseniä siinä on jo yli 2700.

Taideteoslahjoitukset kuuluvat edelleenkin yhdistyksen toimintaan. Kaikkiaan yhdistyksen lahjoituskokoelmaan kuuluu 26 teosta sekä viisi Helene Schjerfbeckin luonnoskirjaa ja sata luonnosta.

Lisäksi Ateneumin ystävät tukee museota ostamalla jäsenilleen ilmaisen sisäänpääsyn museoon oikeuttavat vuosikortit. Yhdistyksen toiminnanjohtaja käyttää puolet työajastaan museon työtehtäviin. Huomattava tukimuoto on myös vapaaehtoistoiminta: yhdistyksen vapaaehtoisjoukot mm. myyvät Ateneumin päänäyttelyiden yhteydessä museon näyttelyjulkaisuja.

Jäsenedut ja liittyminen

Varat yhdistyksen toimintaan saadaan pääosin jäsenmaksuista, joten liittymällä jäseneksi jokainen voi suoraan vaikuttaa Ateneumin taidemuseon tukemiseen. Jäsenyys tuo mukanaan mukavia etuja kuten vapaan pääsyn Ateneumin taidemuseoon, mahdollisuuden osallistua Ateneumin ystävien jäsentilaisuuksiin, sekä alennuksia Ateneumin ja Kiasman kirjakaupassa ja kahvilassa. Jäsenohjelma tarjoaa tilaisuuden tutustua lähemmin Ateneumin kokoelmiin ja näyttelyihin. Lisäksi järjestetään mm. erilaisia taideretkiä. Ohjelmasta tiedotetaan neljä kertaa vuodessa ilmestyvällä jäsenkirjeellä.
Tutustu jäsenohjelmaan

Ateneumin ystäväksi voi liittyä museon neuvontapisteessä, jolloin jäsenkortin ja jäsenedut saa heti käyttöönsä. Jäseneksi voi liittyä myös täyttämällä sähköisen liittymislomakkeen. Jäsenyys on voimassa aina maksuajankohtaa seuraavan kalenterivuoden maaliskuulle.
Henkilöjäsenten lisäksi myös yritykset ja yhteisöt voivat liittyä Ateneumin ystäviksi. Lue lisää tukijäsenyydestä.

Jäsenyys lahjaksi

Ateneumin ystävien jäsenyys on hieno lahja, joka ilahduttaa saajaa koko vuoden. Lahjakortteja myy Ateneumin neuvontapiste. Voit myös täyttää sähköisen liittymislomakkeen, kirjoita siinä tapauksessa lisätietoja-kenttään kyseessä olevan lahjajäsenyys sekä lahjan antajan yhteystiedot.

Ajankohtaista

Jäsenkirje 3/14

Jäsenkirje 2/14

 

Ateneumin ystävien hallituksen puheenjohtajana toimii Johanna Piisi. Muut hallituksen jäsenet ovat Laura Aalto, Timo Huusko, Aulis Kohvakka, Juhani Lemmetti, Riitta-Leena Paunio, Bruno Taajamaa ja Antti Tanttu.

Yhteystiedot

Ateneumin ystävät ry, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki, ystavat@ateneum.fi
toiminnanjohtaja Pasi Järvinen, puh. 040 171 9911, pasi.jarvinen@ateneum.fi